Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timişoara revine la titulatura de „SCM Timişoara” şi joacă în grupa valorică A din LNBM, sezonul 2018/2019

Eduard Popa

Eduard Popa
05.07.2018

bc scm timisoara bat

BC SCM Timişoara îşi schimbă numele pentru a putea evolua în grupa A valorică din Liga Naţională de Baschet Masculin, începând cu sezonul 2018/2019.

Asta după ce Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic (BAT) a stabilit că echipa bănăţeană are de plătit 90.000 de euro foştilor jucători Hristo Nikolov, Kyle Shiloh şi Nenad Milosevic.

Cel care a anunţat această schimbare este managerului clubului, Ilie Triţoiu, într-un interviu acordat site-ului oficial:

“În acest moment, echipa masculină este înscrisă în campionat sub titulatura SCM Timișoara. După ce falimentul a fost declarat pentru BC Timișoara, noi funcționăm din toate punctele de vedere pe CIS-ul (Certificat de Identitate Sportivă) SCM-ului. Vom evolua în grupa valorică A a Ligii Naționale, cea în care sunt cuprinse cele mai valoroase opt formații din țară, cele din play-off-ul ediție 2017/2018. Trebuie să plătim anumite restanțe pe care le avem la Federația Română de Baschet și să achităm garanția de 10.000 de euro, altfel riscăm să fim trimiși în grupa C. Programul noului campionat va fi stabilit la 25 iulie. Acum mai mult decât oricând, avem nevoie ca oamenii, comunitatea, toți iubitorii de baschet să fie alături de noi, să ne susțină. Vrem să rezolvăm lucrurile, să rezolvăm problemele din trecut și să pornim la un drum nou, fără niciun fel de datorii. Pentru aceasta, avem nevoie de emulație, de oameni care să înțeleagă situația și să fie 100% cu noi.”

Cât despre diferendul cu BAT, Triţoiu a spus că deocamdată hotărârea a fost suspendată de Tribunalul Suprem Elveţian:

“După cum probabil lumea știe, noi am contestat decizia BAT ce ne impune plăți către jucătorii ce au fost în lot în vara lui 2015. Tribunalul Suprem Elvețian a ținut cont de acțiunea noastră și în prima fază a suspendat hotărârea BAT, astfel că avem un timp de respiro și de negocieri. Și de a rezolva situația, pentru că mai devreme sau mai târziu probabil tot acolo vom ajunge. Prin urmare, mai bine soluționăm acum totul, pentru a nu apărea amenzi sau alte sancțiuni. Facem eforturi pentru a atrage fonduri din zona privată, cu care să stingem conflictul. În același timp, ne vom susține punctul de vedere potrivit căruia BAT a stabilit plăți supradimensionate, în raport cu ceea ce au făcut jucătorii pentru BC Timișoara, cum și unde au plecat”, a mai spus managerul Timişoarei.

*foto: sebatataru.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Rusine FRB si TM!
    Rusine sa va fie! Pacat ca disperarea de a juca este atat de mare si veti gasi jucatori care sa fie neplatiti de voi. Sunt pe toate gardurile, din pacate.

    cu 5 ani în urmă (06.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Un pamflet
    De proastă calitate. Se va ajunge in acel moment când jucătorii de baschet vor fugi de contracte cu țara noastră (Romania). Și asta datorită FRB,. Nu se poate sa mai acceptăm echipe cu datorii de ani de zile, in plus atâtea taxe peste taxe de proastă calitate care le găsim la FRB. In acest ritm baschetul românesc se îndreaptă spre pierzanie.

    cu 5 ani în urmă (06.07.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Wow
    Anul ăsta e și mai simplu, nu trebuie să renunțe decât la două litere și un nou început se deschide... Ce gunoaie și ăștia din federație că le permit așa ceva celor din Timișoara. Sper să se prindă FIBA și să-i amendeze de să-i usture.

    cu 5 ani în urmă (06.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!