Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara și-a încheiat campania de achiziții prin transferul lui Marko Cakarevic

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.07.2016

BC SCM Timișoara a anunțat ultimul jucător care se va alătura lotului lui Nenad Mandic. Bănățenii au ajuns la un acord cu jucător sârb Marko Cakarevic, căruia i-a oferit un contract valabil pentru sezonul 2016/2017 cu opțiune de prelungire și pentru stagiunea viitoare.

Născut pe 13 mai 1988 la Belgrad, Marko Cakarevic măsoară 2.00 metri și cântărește 88 de kilograme și vine în Banat pentru a acoperi pozițiile 3-2 în echipa „leilor”.

În precedentele două sezoane, Marko Cakarevic a evoluat în Bosnia și Herțegovina la KK Igokea, unde de fiecare dată a făcut dubla, campionat și cupă. Sârbul a fost coleg la Igokea cu Milos Komatina, un alt jucător transferat de BC SCM Timișoara în acestă vară.

Marko Cakarevic și-a început cariera profesionistă în Franța la ASVEL Lyon. El a trecut apoi  la Pelister în Macedonia, iar în 2009 juca prima dată în țara natală la nivel de profesioniști, pentru Radnicki Kragujevac. În 2011 a făcut pasul la Partizan Belgrad, echipă cu care a cucerit două titluri ale Serbiei. Înaintea de a ajunge la Igokea, Cakarevic a mai evoluat un sezon la Metalac Valjevo.

La nivel de juniori, Cakarevic a fost campion mondial în 2007 în țara natală la categoria de vârstă U19, iar în 2008 cucerea titlul european la categoria de vârstă U20 în Letonia.

BCM SCM Timișoara și-a definitivat lotul pentru sezonul 2016/2017 prin înregimentarea lui Marko Cakarevic. Bănățenii mai au patru jucători străini în lot, pe Nikola Otasevic, Mladen Jeremic, Milos Komatina și Adrian Diaz. La nivelul jucătorilor români, Timișoara se va baza pe Zoran Milencovici, Octavian Popa Calotă, Vlad Covlescu, Georgian Păun și Ionuț Drăgușin.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Da
    Calota, Jeremic, Cakarevic, Komatina si Dragusin/Diaz.

    cu 7 ani în urmă (27.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!