Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara a reușit să se impună la Craiova cu o diferență de 11 puncte

David Istrate

David Istrate
19.03.2018

craiova timisoara baschet

Luni, 19 martie, la Sala Polivalentă din Craiova, a avut loc duelul dintre SCM U Craiova și BC SCM Timișoara. Cu toate că în primele trei sferturi jocul a fost în mare parte echilibrat. În ultimul act oaspeții au preluat conducerea și au câștigat cu scorul de 85-74.

Înaintea acestei partide, gazdele se aflau pe locul al 8-lea, cu 9 victorii și 10 înfrângeri în timp ce adversarii, cu 14 meciuri câștigate și 6 pierdute ocupau poziția a 4-a. Prin urmare, miza acestei confruntări era asigurarea unui loc cât mai bun în clasament, înaintea ultimei etape.

Rami Hadar i-a introdus în teren pe LaMarcus Reed, Jamar Samuels, Ivan Siriscevic, Nemanja Aleksandrov și Radu Vîrnă în timp ce oaspeții au început cu Ionuț Drăgușin, Jordan Burgess, Mladen Jeremic, Tudor Gheorghe și Milos Komatina.

Jeremic a pus primele două puncte pe tabelă, însă Samuels a răspuns imediat. Cele două echipe au continuat să joace excelent din punct de vedere ofensiv și scorul a ajuns la 7-6. După acest moment, jucătorii celor două formații nu au mai avut aceeași precizie și au urmat câteva minute fără coș marcat. Campionii europeni la categoria U20 au fost cei care au spart gheața, Gheorghe cu un coș de 3 puncte și Vîrnă cu 2 puncte. Jocul a continuat să fie echilibrat și în cele din urmă, scorul după primele 10 minute era 18-18. În cel de-al doilea sfert, chiar dacă au acumulat rapid 5 greșeli de echipă, oaspeții au reușit să se îndepărteze la o diferență de 5 puncte, cea mai mare până la acel moment. Însă, elevii lui Hadar au revenit rapid printr-o triplă și un lay-up reușite de Siriscevic. Tudor Costescu a cerut imediat un timp de odihnă concretizat printr-un coș-fault transformat de Jeremic. Au urmat 7 puncte consecutive înscrise de Samuels care și-a dus echipa la 5 puncte diferență. În cele din urmă, timișorenii au reușit să se apropie printr-o liberă marcată de Drăgușin și astfel scorul la pauză a fost 41-37 pentru gazde.

După revenirea de la vestiare, jucătorii lui SCM U Craiova au continuat să domine jocul, însă nu au reușit să își construiască un avantaj foarte consistent. Această perioadă s-a remarcat prin precizia ofensivă a ambelor formații, protagoniști fiind Samuels, Siriscevic sau Komatina. Cu 4 minute înainte de terminarea sfertului al treilea, Vîrnă a suferit o accidentare ce și-a pus amprenta asupra jocului gazdelor. Drept urmare, Calotă a reușit 5 puncte consecutive, prin care și-a adus echipa la un singur punct în spatele adversarilor, scor 56-55. Time-out-ul cerut de Hadar s-a dovedit a fi în zadar, deoarece oaspeții au reușit încă două triple, prin care au dus scorul la 63-58 înaintea secvenței decisive. Debutul ultimului sfert s-a remarcat prin două greșeli rapide făcute de gazde, în urma cărora oaspeții au pus 5 puncte pe tabelă. Acest moment a consemnat desprinderea decisivă a timișorenilor care până la fluierul final și-au mărit avantajul la 11 puncte. Astfel, BC SCM Timișoara obține cea de-a 15 victorie stagională cu scorul de 85-74.

Cel mai bun jucător a fost Mladen Jeremic care a reușit 24 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive în 34 de minute de joc. El a fost urmat de Octavian Popa Calotă, marcator a 17 puncte și de Milos Komatina care a înscris 11 puncte.

De partea cealaltă, SCM U Craiova a avut doi jucători cu 19 puncte, pe Ivan Siriscevic și pe Jamar Samuels. În plus, Nemanja Aleksandrov a fost aproape de un double-double cu 10 puncte și 7 recuperări.

În următorul meci, care va avea loc în 21 martie, craiovenii vor juca restanța cu CS Politehnica Iași, din etapa a 12-a. În schimb, BC SCM Timișoara se va deplasa pe terenul campioanei en-titre vineri, 23 martie, pentru ultima partidă din prima fază a sezonului regulat.

*foto: Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Penibila slugă a lu' Marcel Urban, pe nume Stretea, în loc să fie pus pe coji de nucă dupa rahaturile făcute în LNBF ajunge să arbitreze la băieți! Te întrebi, care e rațiunea? Adică chiorbaliul ăsta nu vede săptămâna trecută un cot în gura la fete, cea lovită ramane fara jumătate de dinte, nefluierandu-se nici macar fault, totul la viteza melcului de la fete, iar o săptămână mai tarziu primește un joc la băieți unde viteza este categoric mai mare! Penibila comisie de arbitraj avem. In timpul asta, Fabiana Martinescu se retrage, da, tipa ce a arbitrat anul trecut finala euroligii la fete, deoarece la noi primea meciuri gen Scara A cu Scara B! Kafka!

    cu 6 ani în urmă (20.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!