Stiri Cupa României Masculin

BC SCM Timișoara a trecut clar de BCM Olimpic Baia Mare

Valentin Todea

Valentin Todea
28.09.2016

În partida tur din prima fază a Cupei României, BC Timișoara s-a impus fără probleme pe teren propriu în fața celor de la Olimpic Baia Mare. Trupa antrenată de Nenad Mandic a câștigat împotriva echipei băimărene cu scorul de 96-69 (21-13, 28-12, 22-16, 25-28).

Alb-violeții au început cu o formulă alcătuită din Popa Calotă, Jeremic, Komatina, Otasevic și Drăgușin, în timp ce Baia Mare a replicat cu Macura, Dumitrescu, Movileanu, Smith și Țîbârnă.

Începutul de meci a fost plin de reușite, gazdele conducând cu 10-9 după 16 secunde de joc. Ulterior, Macura a transformat de la mare distanță, 10-12. Timișorenii au preluat inițiativa iar Diaz a executat un slam dunk pentru 17-12. Popa Calotă avea să încheie tabela după primele zece minute din apropiere.

Jeremic înscrie de la mare distanță pentru 28-13, în timp ce Macura contribuie cu puncte de cealaltă parte, 28-16. Otasevic duce diferența la 17 lungimi din spatele semicercului, 38-21, în timp ce băimărenii ratează mai multe aruncări. Komatina transformă una dintre cele două libere acordate iar scorul pauzei mari avea să fie 49-25.

Același Jeremic a punctat din afara arcului de cerc pentru 58-27, Baia Mare răspunzând cu același procedeu prin Ciotlăuș, 58-30. Oaspeții au avut o perioadă mai bună de joc și au făcut 60-34 prin Stoica. Cu mai puțin de două minute rămase din actul trei, Cakarevic înscrie pentru 69-39 iar Drăgușin marchează de două ori din dreptul liniei de fault pentru ca tabela să indice 71-41 înaintea ultimului sfert.

Având un avantaj consistent înregistrat până atunci, Timișoara a cedat ultimul sfert, unul în care a condus însă la o diferență de 36 de puncte după coșul reușit de Mocritchi cu puțin peste două minute rămase până finalul jocului. Ciotlăuș și Dunca de la BCM Olimpic au înscris ultimele puncte ale partidei din interiorul semicercului.

Marko Cakarevic a fost cel mai bun marcator al timișorenilor cu 18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 6 intercepții și un capac, în timp ce Popa Calotă, Jeremic și Drăgușin au adunat fiecare câte 12 puncte.

Milos Macura a reprezentat principală gură de foc a celor de la Baia Mare, acesta reușind 17 puncte și 4 recuperări. Marius Ciotlăuș și-a trecut în cont 16 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții.

*Foto: Stefan Constantin/ Sportpictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!