Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara a trecut de sută pentru a doua oară la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2017

BC SCM Timișoara a obținut o victorie categorică în fața celor de la Politehnica Iași. Alb-violeții au condus pe toată durata partidei și s-au impus cu 109-73, pe sferturi: 35-17, 25-18, 22-15 și 27-23. Ecartul maxim a fost de 36 de puncte. Jaleel Roberts a debutat pentru ieșeni.

Gazdele au început partida în formula: Drăgușin, Burgess, Komatina, Jeremic și Gheorghe. Ieșenii au continuat seria meciurilor de campionat în deplasare, din cauza lipsei condițiilor în propria sală. Primul 5 al oaspeților a fost compus din Tsintsadze, Balogun, Cvetanovic, Buiciuc și Keely Jr. Ieșenii au probleme cu accidentările.

Drăgușin i-a dus pe „lei” în avantaj după 15 secunde și alb-violeții au condus până la final. Aceștia s-au distanțat la 18 puncte la capătul primelor zece minute când scorul era 35-17. Ecartul a crescut cu alte șapte lungimi în sfertul secund, astfel că timișorenii aveau 60-35 la jumătatea partidei. Tudor Gheorghe a înscris de la distanță cu un minut și jumătate până la final, iar bănățenii treceau de granița celor 100 de puncte înscrise pentru al doilea meci la rând, după victoria de la mijlocul săptămânii cu concitadina Timba. BC SCM Timișoara s-a impus cu 109-73 și a ajuns la un bilanț de 4 victorii și o înfrângere, în timp ce ieșenii nu au câștigat nici un meci în actualul campionat.

Gazdele au marcat peste jumătate din puncte din spațiul de trei secunde (56), cu 20 mai mult ca adversarii. Timișorenii au reușit 32 de aruncări de două puncte din 47 încercate (68%) și 11 din 27 de la distanță (40%). Oaspeții au avut 23/45 la două puncte (51%) și 6/15 de după semicerc (40%). Și la recuperare a fost o diferență semnificativă, 45-22 în favoarea gazdelor. 29 de puncte au marcat „leii” în urma greșelilor adverse și 20 din a doua șansă.

Michael Balogun a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte. De la oaspeți s-au mai remarcat Tsintsadze cu 15 puncte și debutantul Roberts cu 14 puncte.

Adrian Diaz a încheiat în double-double pentru gazde cu 18 puncte și 10 recuperări. Tot 18 puncte și-a trecut în cont și Mladen Jeremic. Pentru BC SCM Timișoara s-au mai remarcat: Mijajlovic cu 16 puncte și 5 pase decisive, Drăgușin cu 15 puncte și Popa Calotă cu 14 puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive.

Pentru alb-violeți urmează o deplasare la Târgu Mureș, în timp ce ieșenii merg pe terenul campioanei în etapa viitoare. 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe basket85 :

    Era de asteptat!
    Ca doar nu ne imaginam ca va castiga Politehnica sau cel putin va pierde intr-un mod decent avand in vedere faptul ca aceasta creatura de antrenor inca mai evolueaza!
    Nici un club care se respecta nu ar mai permite asa ceva. Cand echipa pierde non stop cu un punctaj de toata jena,primul plecat e antrenorul. Dar nu la Iasi. Aici jucatorii sunt inlocuiti sistematic. Faptul ca antrenorul nu dispare ne demontreaza ca nu este vorba despre baschet ci despre masinatiile la nivel inalt din conducere. Alo Primaria,echipa e a Iasului !!!
    Vorbind de jucatori: unde este Jermale Jones,omul care a adus echipa in liga nationala?
    Si serios acum, S Cvetanovic in start 5?? Baiatul asta este extrem de haotic.
    Mai nou au inceput sa-l perie pe noul venit,tipic celor de la Poli. Ieri era Kelly,maine cine va fi?

    cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    • Catalin D:

      Tupeu
      Am avut "tupeul nesimtit" de a-mi exprima si eu parerea despre acest antrenor si am intrebat de ce Jones nu joaca, pe pagina oficiala de facebook a Politehnicii si am fost blocat si raportat. Cu stupoare am aflat ca toti cei ce au aceasta nesimtire au aceeasi soarta(peste 1000).
      Tocmai mi s-a adus la cunostinta ca Jones a jucat cu echipa satelit. Deci scursurile astea au aproape toti jucatorii pe patul de spital si jucatorii valorosi sunt la echipa secunda.
      Asta este cand dai afara o valoare ca Viorel Nanescu si lasi un antrenor ratat sa traga sforile.


      cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    • tzontzolino:

      re
      De parca nu se stie: locurile 1-8 vor fi ale echipelor actuale clasate astfel. Locul 9-10 se va da lupta intre Mures si Timba iar Iasi si Dinamo vor retrograda, daca nu cumva vor face schema ca Baia Mare anul trecut. Ce nu inteleg...Timisoara a avut echipa mai buna acum 2 ani cu jucatori ce jucau gratis iar unele echipe cu bani aduc toti ratacitii... Adica in loc sa aduc toti americanii no-name mai bine il luam pe Lalovic , Sutalo, Markovic, Bojovic etc...sunt jucatori care nici nu stiu daca au mai prins contract dar sigur erau mai buni decat multi

      cu 6 ani în urmă (06.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!