Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara câștigă lejer duelul de pe teren propriu cu Dinamo

Valentin Todea

Valentin Todea
20.01.2018

BC SCM Timișoara s-a impus în fața celor de la Dinamo București cu scorul de 104-53 (33-10, 23-16, 23-10, 25-17).

Tudor Costescu a început partida în formula Lucas Tohătan – Mladen Jeremic – Milos Komatina – Jordan Burdgess – Adrian Diaz, în timp ce oaspeții au replicat printr-un cinci de start alcătuit din Cezar Stănescu – Andrei Iliescu – Amadeo Casale – Ștefan Bîrloveanu – Cornel Cioacătă.

Gazdele au început în forță partida, marcând coș după coș pentru a-și asigura un avantaj liniștitor cât mai repede. La începutul jumătății secunde din primul sfert, ecartul dintre cele două combatante era de 16 lungimi, 21-5. Casale a dus scorul la 23-9, după o reușită din apropiere, însă alb-violeții au avut mai multe atacuri consecutive reușite iar tabela indica 32-9 cu un minut și jumătate până la terminarea primelor zece minute.

Drăgușin și Mijajlovic au fost realizatorii Timișoarei în debutul sfertului second, ducând scorul la 44-13. Mai apoi, Iliescu a transformat de la mare distanță iar Casale a punctate de lângă panou pentru 44-19. Diaz și Tohătan cu două lay-up-uri au modificat tabela la 48-19, în timp ce Casale a reușit alte două coșuri, 48-23.

La pauza mare, tabela indica 56-26 iar trupa de pe Bega avea un avantaj mai mult decât liniștitor înaintea celei de-a doua reprize.

La reluare, Timișoara s-a distanțat treptat și mai mult, în timp ce Dinamo a reușit la rândul ei să pună în pericol în câteva rânduri coșul advers, însă câștigătoarea confruntării era deja decisă.

Lucas Tohătan a fost principalul marcator al învingătorilor cu 26 de puncte, 3 recuperări, 5 assist-uri și 6 intercepții. Pentru Dinamo s-a remarcat Amadeo Casale cu 24 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, un capac și 3 intercepții.

*Foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    superb...
    Noroc ca au venit cu "chef de baschet si de lupta" (cum declara Neagoe intr-un interviu), altfel cine stie la ce diferenta pierdeau. Abia astept inca un interviu cu cei de la Dinamo, despre proiecte, cresteri de jucatori, omogenizari, si altele. Pe cand un interviu si cu "project managerul" acestei competitii, Horia Paun? E o bucurie sa asisti la atatea meciuri care se "incheie" dupa primul sfert, iar unele chiar inainte de a incepe... De altfel, etapa trecuta am avut o diferenta medie de 29 de puncte (in sase meciuri), iar etapa aceasta avem 37,dupa patru, si urmeaza Iasi-Steaua, la ... Galati. Felicitari FRB!

    cu 6 ani în urmă (20.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      De acord cu tine ca nu e frumos sa existe meciuri cu astfel de diferente. Dar mai bine asa decat sa jucam in 8-9 echipe. Sa speram ca cine va promova (Braila/Ploiesti/Stiinta/Voluntari) vor avea bani:)

      cu 6 ani în urmă (20.01.2018)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    ai dreptate,partial...
    Daca o fi stat si Horia Paun sa-l vada pe Lebron atingand 30000 de puncte (n-a fost sa fie, ii mai trebuie 7) in blow-out-ul 124-148 cu OKC, poate o zice ca e frumos sa vezi peste 100 de puncte, chiar daca adversarii dau doar 50. Si daca finalista ultimilor 3 ani in NBA "si-o ia" acasa la aproape 30, ce mai conteaza la cat pierd Dinamo, Timba, Iasi,uneori Mures si Galati. Conteaza ca avem campionat si meciuri ... aproape gratis la DIGI. Noapte buna!

    cu 6 ani în urmă (21.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!