Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara depășește suta în victoria cu SCMU Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
21.12.2017

BC Timișoara devine liderul clasamentului LNBM după victoria contra SCMU Craiova

BC SCM Timișoara a ales să înceapă meciul cu Tohătan, Popa Calotă, Drăgușin, Komatina și Jeremic. De partea cealaltă, Dan Ioan i-a trimis în teren pe Vîrnă, Martinic, Samuels, Siriscevic și Aleksandrov.

Craiova a avut un început bun de meci, scor 18-10 și antrenorul bănățenilor s-a văzut nevoit să ceară primul time-out al partidei. Deși au încercat să țină pasul cu craiovenii, nu au reușit, iar scorul la sfârșitul primului sfert era de 32-25, în favoarea oltenilor.

În primele 2 minute ale sfertului doi, bănățenii au avut un run de 9-2. Timișorenii au revenit de la un deficit de 8 puncte, iar de data aceasta primul time-out a fost cerut de către antrenorul oltenilor, Dan Ioan. BC SCM Timișoara a trecut la conducere, iar cu 3 minute înainte de intrarea la vestiare, avea un avantaj de 6 puncte. Cu două coșuri de 3 înscrise în ultimul minut, craiovenii revin în joc și stabilesc scorul final al primei reprize, 54-52 în favoarea timișorenilor.

Până la pauză mare 6 jucători aveau cel puțin 10 puncte înscrise. De la BC Timișoara au marcat Calotă 13, Jeremic și Komatinca, câte 10, iar de partea cealaltă Siriscevic 13, Aleksandrov și Martinic, câte 10.

SCMU Craiova începe cu dreptul repriza a doua și trece la conducere printr-un coș de 3 marcat de proaspăt-intratul Orbeanu. Timișorenii restabilesc egalitatea printr-o aruncare liberă, după un fault comis de Passoja asupra lui Diaz. Cu 4 minute înaintea începerii ultimului sfert, arbitrii fluieră un fault antisportiv, comis de Vîrnă, iar Komatina înscrie una din cele două aruncări libere. Martinic reușește să reducă din diferență printr-un coș de 3, în ultimul minut al sfertului trei.

La începutul ultimului sfet al meciului, timișorenii aveau un avantaj de 7 puncte, scor 79-72. Chiar de la primul atac, Siriscevic a beneficiat de trei aruncări libere, după ce a fost faultat de Diaz. Croatul reușește să le marcheze pe toate și astfel readuce Craiova în joc. Cu 3 minute rămase până la fluierul final, BC SCM Timișoara depășește cota de 100 de puncte înscrise prin reușita lui Komatina. Bănățenii au continuat să-și mărească avantajul, iar la fluierul final tabela arăta scorul de 107-95.

Punctele victoriei au fost marcate de Octavian Popa Calotă și Milos Komatina câte 23, Mladen Jeremic 21, Jordan Burdgess 14, Adrian Diaz 10, Igor Mijajlovic 8, Ionuț Drăgușin 6 și Lucas Tohătan 2. De partea cealaltă au înscris Goran Martinic 23, Ivan Siriscevic 22, Nemanja Aleksandrov 14, Jamar Samuels și Maxim Kikos câte 9, Radu Vîrnă 7, Nick Novac 7 și Iulian Orbeanu 5.

În urma acestei victorii, BC Timișoara a devenit liderul clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: Emanuel Titus Ilieși

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    bravo
    Urmeaza Cj

    cu 6 ani în urmă (21.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    SUTISTII !!!!!!!!!
    Nu este un titlu de film ci este caracterizarea acestor maimutoi (antrenori, jucatori, etc) ILEGALISTI ai SCM CRAIOVA, care meci de meci, indiferent de adversar fac tot ceea ce este cu putinta pentru a PRIMI SUTA DE PUNCTE.
    Nu le este deloc rusine avand in vedere salariile pe care le incaseaza. Daca s-ar face publica o stafel de lista si a-ti vedea ce salariu ridica ORBEANU and Co. de la club cred ca lumea i-ar lua cu pietre. Dar din ticalosiile de la club se infrupta cine trebuie si astfel de pune batista pe tambal.
    Nu conteaza ca lumea nu mai vine la meci, ca luam suta de puncte indiferent de adversar si de locul de disputare al meciului.
    Si pe aceste vremuri unde se dramuieste fiecare banut (public sau privat) o gasca isi bate joc de sport si de juma de milion de euro.
    SCADENTA ??????

    cu 6 ani în urmă (22.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!