Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara rupe echilibrul pe final și se impune în duelul contra Timbei

Dan Oancia

Dan Oancia
04.01.2018

Meci plăcut ochiului în această seară, în sala „Constantin Jude”, acolo unde s-au întâlnit cele două rivale concitadine, Timba și BC SCM Timișoara, cea din urmă văzută ca favorită certă înaintea duelului direct. Deși valoarea lotului, poziția din clasament, rezultatul din tur sau banca mai lungă a alb-violeților îi puneau pe „urși” în postura de outsider clar, galben-negrii s-au ținut nesperat de bine de rivala din Timișoara, cel puțin până înaintea ultimului sfert, atunci când fie greșelile fundașilor Timbei, fie „triplele” lui Mijajlovic, au făcut diferența. 83-98 a arătat tabela la capătul ultimului sfert, sorți de izbândă având BC SCM Timișoara. 

Tudor Costescu și-a pus în gardă jucătorii înaintea duelului contra Timbei, pe care nu-l vedea deloc ușor. De altfel, așa a fost și primul sfert, pentru că după primele trei minute „urșii” conduceau cu 9-3. Lipsiți de presiunea rezultatului, galben-negrii și-au menținut avansul, pe care l-au mărit la finele primului sfert la +7, scor 27-20. Punctele lui Medgyesy și ale lui Lazăr au majorat scorul la revenirea pe parchet la 31-20, iar după o scurtă apropierea a SCM-ului la -6, Rotariu, din afara semicercului, a stabilit ecartul la 10 puncte, 35-25.

Trei minute, atâtea le-au trebuit alb-violeților să se apropie la doar două puncte, 39-37, ca mai apoi, când mai erau trei minute până la intrarea la cabine, să intre în avantaj, prin aruncarea de trei puncte a lui Burgess, 39-40. Au fost perioade cu ratări multe de ambele părți, drept dovadă, în ultimele două minute ale sfertului secund, s-au marcat doar cinci puncte, scor 44-45.

Au urmat alte zece minute echilibrate, întrucât Timba nu a lăsat garda jos. Concentrarea la finalizare a lipsit în ambele tabere. Au urmat aproape trei minute pe parcursul sfertului trei, în care s-au marcat doar două puncte (!), când Drăgușin a făcut 50-54. Reljic, de la linia de libere, a restabilit egalitatea la 54, și avea șansa să-și ducă echipa în avantaj din nou, dacă n-ar fi ratat a doua aruncare liberă. Mijajlovic a fost providențial pe finalul sfertului trei, când și-a trecut în cont șase puncte consecutive, prin două aruncări din afara semicercului, iar înaintea ultimelor 10 minute scorul avea să fie 63-69 pentru BC SCM Timișoara.

Echilibrul s-a rupt în ultima secvență. Baschetbaliștii antrenați de Tudor Costescu au ieșit în pressing avansat, pe repunere, tactică ce a dat roade, fiind sfertul cu cele mai multe puncte marcate de ei, 29, totodată pentru Timba înmulțindu-se greșelile din joc. A fost 83-98 pentru BC SCM Timișoara, care rămâne invincibilă în fața colegilor din oraș, BC Timba.

Burgess, cu 22 de puncte, 10 recuperări și două pase decisive și-a trecut în cont un double-double, urmat de Mijajlovic, cu 16 puncte, șase pase decisive și trei recuperări, într-un joc în care Jeremic a stat pe tușă. Naylor, de la Timba, a fost printre cei mai buni jucători de pe parchet cu cele 21 de puncte, 12 recuperări și trei pase decisive, iar Lazăr a fost imperial sub panou, având 14 recuperări, 11 puncte și trei pase decisive. 

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!