Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara se impune pe terenul celor de la CSM CSU Oradea

Valentin Todea

Valentin Todea
11.12.2017

BC SCM Timișoara câștigă partida din deplasare cu CSM CSU Oradea, scor 87-81 (16-21, 31-21, 21-18, 19-21). Oaspeții au trecut în avantaj în sfertul trei și nu l-au mai cedat până la sfârșit, obținând o nouă victorie foarte importantă în campionat, după cea din runda trecută împotriva Stelei.

CSM CSU Oradea a început partida cu Trotter, Pasalic, Valeika, Nicolescu și Milosevic, iar bănățenii au replicat cu Popa Calotă, Jeremic, Tohătan, Komatina și Drăgușin. Orădenii au început mai bine partida, cu Trotter singurul care a marcat pentru aceștia, scorul fiind 7-2 după trei minute. Jeremic a punctat din apropiere pentru 11-7, în timp ce Valeika a distanțat-o pe CSM la 15-7. Cu două coșuri consecutive, Jeremic a micșorat ecartul la 3 lungimi, 15-12, în timp ce Diaz a redus diferența la un punct, 17-16.

În debutul sfertului secund, același Diaz a egalat scorul de pe tabelă, 21-21, în timp ce Popa Calotă a reușit un three-point play pentru a-și aduce echipa în avantaj, 23-24. Din acel moment, confruntarea a devenit foarte echilibrată, cele două echipe alternând la conducere. Nemanja Milosevic a transformat de la mare distanță pentru a face 38-34 pentru Oradea, în timp ce Burdgess a replicat prin același procedeu la următorul atac, 38-37. Trotter a marcat din interiorul semicercului pentru 42-39, dar timișorenii au trecut în avantaj după două reușit de la 3 puncte venite din partea lui Gheorghe și Jeremic, 42-45. Diaz a mai contribuit cu 2 puncte iar la pauza mare elevii lui Tudor Costescu aveau un avantaj de 5 lungimi, 42-47.

La reluare, orădenii au reușit un run de 6-0 care i-a readus în avantaj, 48-47, dar oaspeții nu s-au lăsat mai prejos și au marcat la rândul lor 8 puncte consecutive fără a primi coș, ceea ce a dus scorul 48-55. De aici, gazdele au început o cursă de urmărire a adversarului, pe care nu aveau să o câștige, aceștia gestionând foarte bine timpul rămas până la expirarea timpului de joc. Drăgușin a reușit un slam-dunk în finalul actului trei, coș ce a stabilit scorul înaintea de sfertul decisiv: 60-68.

Primele două minute din ultimele zece au fost fără coș marcat de ambele părți, până ce Tudor Gheorghe a scuturat plasa de la mare distanță, fiind urmat de Igor Mijajlovic cu același procedeu, iar tabela indica 60-74. CSM Oradea a reușit să se apropie periculos, 70-74, după contribuții aduse de Pasalic (5 puncte), Trotter, Stamenkovic sau Milosevic, însă Mladen Jeremic a mai liniștit banca Timișoarei după un coș din spatele arcului de cerc, 70-77. În ultimul minut, Gajovic a reușit un lay-up pentru 75-81, iar cu 31 de secunde rămase, Stamenkovic a înscris la fel pentru 79-83. Mijajlovic a stabilit scorul final după ce a fost precis din dreptul liniei de fault în două rânduri, iar Timișoara administrează formației din Oradea al doilea eșec stagional de pe teren propriu.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun jucător al partidei, reușind 30 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. La Timișoara, acesta a fost urmat din punctul de vedere al realizărilor de Adrian Diaz cu 19 puncte, 7 recuperări, un assist și o intercepție.

Muhamed Pasalic a fost principalul evidențiat de la CSM Oradea cu 15 puncte, 5 recuperări, 6 assist-uri și o intercepție. Obadiah Trattor a avut 19 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții.

*Foto: BC SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!