Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara, victorie după un meci spectaculos cu CSM Steaua

Eduard Popa

Eduard Popa
09.05.2018

timisoara steaua playoff baschet

BC SCM Timișoara a câștigat cu 89-82 duelul cu CSM Steaua Eximbank și va juca pe teren propriu pentru calificarea în semifinalele playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin.

BC SCM Timișoara a început partida cu Tohatan, Mijajlovic, Jeremic, Komatina și Diaz, în timp ce CSM Steaua i-a preferat pe Darwiche, Runkauskas, Flowers, Marinov și Falker.

Tohatan a pus primele 2 puncte pe tabelă, dar CSM Steaua a răspuns cu un run de 13-0, cu un coș de 3 puncte și o pasă pe la spate ale tânărului Darwiche. Tudor Gheorghe și Ionuț Drăgușin au readus Timișoara pe tabela de scor la 2 (11-13), dar Pavel Marniov și Brandon Taylor au reușit câte un coș de 3 puncte, cu care au stabilit scorul primului sfert la 19-13.

Adrian Diaz a pus 6 puncte consecutive pentru bănățeni în sfertul doi, răspunsul Stelei venind doar de la Fraseniuc, care a reușit un coș de 3 puncte. Sfertul doi a început iarăși cu Steaua în prim plan. Runkauskas a pus 5 puncte consecutive, Dragan Zekovic, revenit după accidentare, a reușit și el un coș de 3 puncte, iar după steal-ul lui Taylor scorul arăta 32-21 pentru steliști. Jeremic a pus un coș de 3 puncte, imediat după time-out, cu care a redus diferența la 8 puncte. Zekovic a reușit un and one, dar același Jeremic a răspuns cu un coș de 3 puncte. Falker și Zekovic au dus Steaua la 10 puncte, dar Jeremic a reușit încă un coș fabulos de 3 puncte cu care a redus ecartul la 7, înainte de pauza mare, scor 42-35.

Kevin Calotă și Milos Komatina au deschis sfertul trei cu mai multe realizări individuale cu care au adus Timișoara la două puncte, scor 44-42. Zekovic a răspuns însă cu un coș de 3 puncte. Darwiche a reușit și el un coș de 3 puncte, dar Timișoara a răspuns prin Calotă și Diaz. Bobo Baciu a ratat un slam dunk, dar în aceeași fază a înscris un stop șut, urmând ca răspunsul să îl primească de la Mijajlovic, de la 3 puncte, care a adus gazdele la un singur punct, scor 56-55. Baciu a reușit apoi patru puncte consecutive și înaintea ultumului sfert au intrat cu un avantaj de 5 puncte, scor 62-57.

Adrian Diaz a pus primele 4 puncte ale sfertului, din pasele lui Calotă, Taylor a înscris un coș de 3 puncte dar același duo Kevin-Diaz a mai pus două puncte și tot pivotul american a dus la finalizare un contraatac școală în urma căruia scorul a devenit 65-65, în timp ce Milos Komatina a dus Timișoara în avantaj, scor 68-65, cu un coș de 3 puncte după o recuperare ofensivă. Baciu și Fraseniuc au ținut Steaua la un singur punct, la rândul lor prin recuperări ofensive, dar Komatina a obținut un fault la Zekovic pe o aruncare de 3 și a înscris toate liberele, ducând scorul la 73-69. Calotă a reușit apoi o intercepție, a scos un tehnic la Falker și a reușit să pună 4 puncte pe tabelă, ducând Timișoara la 8 puncte, scor 77-69, cu 3:29 rămas de jucat din meci. Taylor și Fraseniuc au venit după time out și au înscris 4 puncte consecutive. Tudor Costescu a cerut time-out și a fost acum rândul lui Drăgușin să pună 4 puncte pe tabelă. După liberele lui Komatina, scor era 83-77 pentru Timișoara, cu 45 secunde rămase de jucat. Toijala a cerut time-out iar Runkauskas a reușit un coș de 3 puncte. Igor Mijajlovic a fost trimis la libere, unde a înscris una din două, dar steliștii au scăpat recuperarea în out. Komatina a dat și el 1/2 de la libere, Taylor a reușit un lay up extrem de spectaculos și a ținut Steaua în joc, scor 85-82. De data asta Igor și-a ținut nervii, a înscris ambele libere, iar la următorul atac Jeremic a interceptat mingea și a stabilit scorul final 89-82.

Adrian Diaz a adunat 20 de puncte pentru timișoreni, Komatina 15 puncte, Jeremic 14 puncte, Kevin Calotă 13 puncte, cu +21 la eficiență, iar Drăgușin și Mijajlovic au înscris câte 10 puncte fiecare. De partea cealaltă, Runkauskas a înscris 19 puncte, Taylor 11 și Dragan Zekovic a marcat 11 puncte.

După această partidă, BC SCM Timișoara conduce cu 2-1 iar meciul 4 se va juca vineri, pe arena din Timișoara.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!