Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Sirius Târgu Mureș s-a întărit cu patru jucătoare americance

Valentin Todea

Valentin Todea
11.08.2016

Formația care a acces în Liga Națională de Baschet Feminin la finele sezonului trecut, BC Sirius Târgu Mureș, încearcă formarea unui lot care să îi permită o evoluție cât mai bună în viitoarea stagiune. În acest sens, oficialii mureșeni au reușit să transfere patru baschetbaliste de peste ocean. Următoarele jucătoare din Statele Unite vor reprezenta echipa din județul Mureș în noua ediție a campionatului și a Cupei României:

Cherise Daniel – Jucătoare de pozițiile 1-2, care a evoluat ultima oară pentru Athinaikos AS Vurona din Grecia, grupare la care a înregistrat medii statistice de 10.9 puncte, 4.9 recuperări, 1.1 assist-uri și 1.1 intercepții în 18 meciuri. În sezonul 2013-2014, sportiva a fost componenta celor de la Phoenix Galați, acolo unde a impresionat cu medii de 21 de puncte, 5.4 recuperări, 5.2 pase decisive și 1.2 intercepții în 20 de jocuri.

Teonia McCune – Pivotul ce are o înălțime de 1.96 metri se află la prima experiență profesionistă, acumulând statistici de 6.5 puncte, 7.4 recuperări ș 2.7 capace în 29 de partide în campionatul studențesc NAIA.

Lauren Gregory – Baschetbalistă cu mai multe sezoane petrecute în campionatele europene, precum Daniel. Aceasta s-a aflat în componența formației suedeze Mark Basket Marbo Kinna în ultima stagiune, adunând cifre de 11.3 puncte, 6.2 recuperări, 1.6 assist-uri și 1.6 intercepții în 20 de meciuri.

Tear'a Laudermill – În vârstă de 23 de ani, fundașul originar din Riverside, California a evoluat timp de patru sezoane în NCAA. Jucătoarea a avut statistici de 13.6 puncte, 3.4 recuperări, 2.3 assist-uri și 1.4 intercepții în 32 de partide în ediția 2014-2015 a campionatului universitar american. În a doua parte a ultimului sezon, Laudermill a jucat pentru Kotka Peli-Karhut din Finlanda, grupare la care a strâns medii de 14.8 recuperări, 5.5 recuperări, 1.2 pase decisive și 2.3 intercepții în 12 întâlniri.

Sirius va disputa primele jocuri de verificare în 25 și 26 august împotriva Universității Cluj-Napoca pe propriul teren, conform radiomures.ro. Ulterior, trupa din Târgu Mureș va găzdui Cupa Sirius, un turneu care va avea loc între 1 și 3 septembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!