Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timba Timișoara a obținut primul succes în LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.11.2017

BC Timba Timișoara a bifat prima victorie în campionat după revenirea pe prima scenă a baschetului românesc. „Urșii” a trecut pe teren propriu de Dinamo București, într-o partidă din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După ce s-au despărțit de antrenorul Bogdan Murărescu, dar și de veteranul Bogdan Popescu, Timba nu s-a putut baza pe Tiegbe Bamba și Cameron Naylor la meciul cu Dinamo, echipă de la care a lipsit Ionuț Zaharie.

Formația de pe Bega, condusă de pe margine de Dan Ionescu, a început în forță partida de pe teren propriu și și-a creat un avantaj din două cifre încă de la jumătatea actului inaugural. Formația vizitatoare nu a găsit răspuns și s-a văzut condusă cu scorul de 26-15 după primele 10 minute ale confruntării. Actul secund a fost unul mai echilibrat, însă timișorenii păstrau avantajul de peste 10 puncte și intrau la cabine cu un ecart important 45-32. În prima parte a sfertului trei, Andrei Iliescu a marcat trei coșuri consecutive de la mare distanță, prin care îi readucea pe bucureșteni în joc, scor 54-49. Timba închidea sfertul cu un parțial de 6-0 și rămânea favorită la câștigarea jocului înaintea ultimelor 10 minute de joc. Gazdele au început ca din pușcă actul decisiv și au risipit rapid orice urmă de emoție, ca la final să se impună cu scorul de 87-71, după ce au avut un avantaj maxim de 22 de puncte, înregistrat chiar în ultima perioadă de joc.

Thomas De Thaey a fost cel mai bun jucător al meciului cu 29 de puncte, 9 recuperări și 2 intercepții. Mladen Pavlovic a înregistrat un double-double cu 15 puncte și 10 recuperări, la fel și John Florveus cu 13 puncte și 12 recuperări, dar și Mario Lazăr cu 10 puncte și 12 recuperări.

Cel mai bun jucător al lui Eugen Ilie a fost Mircea Neagoe cu 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Andrei Iliescu a terminat cu 14 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Cristian Mainea a adăugat 11 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!