Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timba se impune la malul mării

Marius Petri

Marius Petri
25.01.2014

Liga Națională

Etapa a XV-a

52 - 72

Sala Sporturilor Constanța

1-14 Fișa meciului 2-13

BC Timba Timișoara a câștigat partida disputată în deplasare la Constanța, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 15 din sezonul 2013/2014 al Ligii Naționale. Baschetbaliștii antrenați de Bogdan Murărescu au trecut de Farul cu scorul de 72-52 (22-9, 20-13, 16-14, 14-16) la capătul unui meci pe care l-au dominat de la un capăt la altul.

Debutul meciului este echilibrat, ambele echipe greșesc  des și reușesc să înscrie destul de rar, fiind însă agresive în apărare. După ce sunt egalați la 7, timișorenii devin mai eficienți în atac și marchează în 8 faze consecutive pe fondul unor cadouri făcute de gazde, care pierd ușor mingi și nu reușesc să fructifice ocaziile avute. Astfel,  datorită unui Florveus în mare formă, Timba se desprinde și câștigâ sfertul cu un scor categoric: 22-9.

Sfertul doi începe în același ton, cu o echipă a Farului ezitantă în atac și cu Timba reușind să înscrie aproape la fiecare fază.  După ce Czmor duce scorul la 33-11, urmează o perioadă de 2 minute mai bună din partea gazdelor, care înscriu de 3 ori la rând, însă diferența rămâne mare: 33-18. Cel mai bun marcator din tabăra gazdă, Isleam, încearcă să reducă ecartul, însă ineficiența Farului le permite oaspeților să intre la cabine cu +20: 42-22.

Gazdele încearcă să se apropie și au perioade în care marchează mai des ca timișorenii, însă diferența rămâne aproximativ constantă. Sfertul este echilibrat, cu un mic avantaj pentru Farul, care profită de greșelile echipei de pe Bega, aceștia arătând o scădere în joc. Constănțenii primesc o lovitură grea, cel mai bun marcator din acest meci, Isleam, fiind eliminat pentru cumulul de greșeli personale. În lipsa acestuia, Timba câștigă și acest sfert,fiind aproape sigură de victorie înainte ultimelor 10 minute: 58-36.

Deși Timba marchează în începutul ultimei parți, Farul joacă mai bine și marchează mai des, în special prin Stănescu. Victoria oaspeților este evidentă, astfel încât Bogdan Murărescu rulează tot lotul deplasat la malul mării. Constanța câștigă acest sfert, însă eforturile marinariilor sunt zadarnice, scorul final al întâlnirii fiind 72-52.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost John Florveus, pivotul Timbei remarcându-se prin 22 de puncte și 17 recuperări. Din tabăra oaspete au ieșit în evidență și Florin Popa, cu 10 puncte înscrise, și Alin Andrieș, autor a 8 puncte și 6 recuperări.

De la gazde, cel mai bun marcator a fost Cezar Stănescu (17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), secondat de Adrian Trandafir (13 puncte, 5 recuperări) și Senai Isleam (10 puncte, 6 recuperări).

În urma acestui rezultat, Timba acumulează două victorii și 13 înfrângeri, în vreme ce Farul rămâne cu un singur succes și 14 eșecuri. În runda următoare, “urșii” bănățeni vor primi vizita celor de la CSM Oradea, iar constănțenii se vor deplasa la Craiova, pentru duelul cu SCM Universitatea. 

*foto: Mihai Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!