Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timba trece de Concordia Chiajna și bifează a treia victorie din acest sezon

Marius Petri

Marius Petri
27.02.2014

Liga Națională de baschet masculin

Etapa XX

90 - 78

Sala "Constantin Jude"

3-17 Fișa meciului 1-18

BC Timba a câștigat meciul disputat în compania celor de la CS Concordia Chiajna cu scorul de 90-78. Partida desfășurată în sala "Constantin Jude" din Timișoara a contat pentru etapa cu numărul 20 din actuala stagiune a Ligii Naționale.

Meciul începe spectaculos, Petkovic reușind primul coș printr-un slam-dunk realizat după un minut de joc. Chiajna are un început mai bun, conducând cu 6-0, după ce a beneficiat și de un fault antisportiv. Timba revine și egalează la 9 cu 6'45" rămase din prima secvență a întâlnirii. Vioara întâi a gazdelor este Nakic, acesta reușind să-și aducă echipa pentru prima oară în avantaj. Meciul devine unul echilibrat, cele două echipe se succed la conducere și nu izbutesc să se distanțeze la o diferență considerabilă. Tabela indică 24-23 cu 2 minute rămase, însă Concordia încheie sfertul așa cum l-a început, jucând mai bine și schimbând terenul la scorul de 27-24.

După 1'30" în care cele două combatante nu reușesc să înscrie, ilfovenii scutură plasa coșului timișorean. Oaspeții se instalează la conducere, însă diferența rămâne una foarte mică. Se marchează mai puțin ca în prima parte, jocul fiind unul cu multe ratări. Time-out-ul cerut de Concordia la 35-35 cu patru minute înainte de pauză nu are efectul scontat în jocul Chiajnei și Timba încheie prima repriză mai bine, intrând la vestiare cu cel mai mare avantaj înregistrat până în acest moment: 44-39.

Odată cu revenirea de la cabine, Nakic continuă prestația bună, adăugând 3 puncte pentru echipa sa în debutul sfertului trei. Echipa oaspete nu izbutește să marcheze și gazdele profită, mărind ecartul la 11 puncte (54-43) după patru minute scurse din această secvență. În continuare, "urșii" mențin diferența față de urmăritori la minim 10 lungimi, terminând sfertul cu o "triță" reușită de Czmor, care pare de neoprit din spatele liniei semicercului.

Conștienți că trebuie să aibe o evoluție foarte bună în ultimele 10 minute pentru a câștiga, baschetbaliștii pregătiți de Vlastimir Vukadinovic înscriu 5 puncte în începutul ultimul sfert. Aceștia nu reușesc să mențină jocul la același nivel și Timba remontează diferența de +10, conducând cu 81-65 cu 4'30" rămase din meci în special prin aruncările de trei puncte ale lui Czmor. Având în vedere că victoria este evidentă, Bogdan Murărescu trimite 4 jucători tineri pe teren în ultimul minut. Cu această ocazie, Robert Medgyesy bifează primele sale puncte în LNBM cu o aruncare de 3 puncte realizată în ultimele secunde, cu care închide tabela.

Petru Czmor a fost principalul marcator al echipei gazdă, marcând 22 de puncte și reușind 5 pase decisive și 3 recuperări. Acesta a fost secondat de Vedran Nakic, care a încheiat în double-double, cu 18 puncte și 16 assist-uri distribuite. John Florveus s-a remarcat și el prin 17 puncte și 12 recuperări, în vreme ce Alin Andrieș a reușit 16 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

În tabăra ilfoveană, Milos Petkovic a reușit cele mai multe puncte, 20, la care a adăugat 7 recuperări. Ghiță Balmuș s-a evidențiat prin 18 puncte și 8 assist-uri, iar Vasile Ștefan a încheiat meciul cu 16 puncte și 7 recuperări.

În urma acestui rezultat, BC Timba își consolidează poziția a XII-a din clasamentul Ligii Naționale, îndeplinindu-și astfel obiectivul. Concordia Chiajna acumulează 18 înfrângeri și o victorie și așteaptă partida cu Farul pentru a se putea gândi cu adevărat la un nou succes pe prima scenă bachetbalistică a țării.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!