Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara învinge, dar îşi pierde căpitanul

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
09.10.2013

Liga Națională

 

98 - 78

 

Sala Constantin Jude
Timișoara 

2-0 Fișa meciului 0-2

În disputa cu cei de la Concordia Chiajna, BC Timişoara a fost considerata din start echipa favorită. Jocul pe teren propriu, evoluţia bună din meciul contra CSU Piteşti şi probleme de lot ale adversarilor, au dat speranţe echipei că vor putea lega 2 victorii.

Primul sfert a început bine pentru Timişoara, care după 2 minute era în avantaj cu 11 – 2. Gazdele au început meciul cu un prim 5 deja obişnuit: Zlatko Jovanovik, Vladimir Panic, Vaidotas Volkus, Aleksandar Radulovic şi Anthony Lee. Toţi au reuşit să înscrie încă din prima jumătate a sfertului. Pentru Concordia pe parchet au intrat Vasile Ştefan, Nemanja Petrovic, Aleksandar Vuletic, Bogdan Stăncuţ şi Ciprian Mihai. Primii 3 au fost şi cei care au dus greul meciului.

După începutul foarte bun al timişorenilor, Concordia profită de intrarea mai puţin folosiţilor Petrişor şi  Filip în echipa „leilor” şi forţează revenirea în meci. Când mai erau 2 minute din prima parte, scorul era 21 – 20 pentru Timişoara. Lee reuşeşte 2 aruncări consecutive de 3 puncte (una dintre ele de la aproximativ 8 metri). Evoluţia timidă a lui Petrişor în apărare şi jocul bun pe contraatac al Concordiei face ca după 10 minute scorul să fie 27 – 27. (Lee de la Timişoara şi Ştefan de la Chiajna au câte 12 puncte). 

În sfertul al 2-lea reintră Jovanovic, Lee continuă cu aruncările precise de la 3 puncte, dar gazdele comit multe greşeli personale şi le permit oaspeţilor să obţină multe puncte de la linia de aruncări libere. Avantajul pe tabelă trece de la o echipă la alta pe tot parcursul acestui sfert. Greşelile şi ratările dau în anumite momente accente comice jocului, cu mingi bâlbâite şi voleibalate la ambele coşuri. Johnson, de la bănăţeni, se remarcă prin încercările nereuşite de la 3 puncte. Doar în acest sfert a contabilizat 4 astfel de aruncări ratate.

Aparent fără efort, graţie experienţei superioare şi a muştruluielii primite de jucători la pauză, BC Timişoara se distanţează pe finalul sfertului printr-o evoluţie bună a lui Jovanovic, Toth şi Panic. La pauză scorul a fost 53 – 42. De la Chiajna doar 4 jucători şi-au înscris numele pe tabelă: Ştefan, Petrovic, Vuletic şi Mihai.

Concordia Chiajna începe decisă sfertul 3 cu un coş de 3 puncte al lui Stăncuţ şi 3 recuperări consecutive în apărare, plus ducerea unui atac al gazdelor la limita de 24 de secunde. Pe acest fond de apărare agresivă apare şi accidentarea lui Zlatko Jovanovic care a fost nevoit să părăsească suprafaţa de joc fiind purtat pe braţe de colegi. Glezna dreaptă, deja afectată din meciul cu Steaua, se pare că a cedat şi conducătorul de joc al Timişoarei a fost nevoit să primească îngrijiri medicale. Imediat după meci oficialii bănăţeni au declarat că vor investiga foarte atent problema şi că speră să îl recupereze pe Zlatko până la următorul meci.

Petrişor îl înlocuieşte pe Jovanovic şi reuşeşte un coş de 3 puncte, Timişoara îşi intră în joc şi se instalează la conducere prin punctele aduse de Panic, Radulovic, Lee şi Volkus. La Chiajna este tot mai vizibilă oboseala titularilor şi gazdele domină autoritar meciul atât la capitolul puncte marcate cât şi la recuperări. La finalul sfertului 3 scorul era 76 – 56.

Ultima parte a meciului aproape că nu are istorie, dominarea Timişoarei este clară, Chiajna a mai avut câteva zvâcniri însă jucătorii greşesc mingi uşoare şi au un procentaj foarte slab la aruncări. Proporţiile scorului au fost limitate numai de decizia lui Tudor Costescu de a introduce jucători mai puţin folosiţi până acum. Spre finalul meciului BC Timişoara avea în teren 4 români: Toth, Petrişor, Filip şi Milencovic. Spre dezamăgirea publicului, aceştia nu au reuşit în aproape 2 minute de joc să înscrie cele 2 puncte necesare „leilor” pentru a atinge borna de 100 puncte. Scor final 98 – 78.

De la Timişoara s-au remarcat în mod special Anthony Lee cu 26 de puncte, Volkus cu 13 puncte, 9 recuperări şi 7 pase decisive şi Jovanovic cu 13 puncte în cele 18 minute cât a stat pe parchet. Ca o remarcă negativă, Tremayne Johnson, deşi a reuşit 10 puncte a avut doar 1 din 6 aruncări de la 3 puncte marcate.

De la Concordia Chiajna, Vasile Ştefan a reuşit 28 de puncte fiind integralist, la fel ca Vuletic care a reuşit 15 puncte. De remarcat că Vuletic a avut în total 20 de recuperări (10 ofensive, 10 defensive). Punctul slab al oaspeţilor l-au reprezentat, pe lângă banca scurtă, procentajele slabe la aruncări (35% la 3 puncte şi 51% la aruncări libere).

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    CSS Bega
    Aseara in meciul cu echipa ilfoveana,jucatorii Toth,Filip si Milencovic,fostii juniori de la CSS Bega au fost in acelasi timp pe teren pentru BC Timisoara.

    cu 10 ani în urmă (10.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!