Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara – Steaua, un duel sub semnul echilibrului.

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
24.10.2013

 Liga Naţională de Baschet

Etapa a 4-a

17:00

 25.11.2013
Sala Constantin Jude
Timişoara

2-2 Fișa meciului 3-1

Vineri 25 octombrie, de la ora 17:00 în sala Constantin Jude din Timişoara, “leii din Banat” vor da piept cu echipa Stelei. Meciul se anunţă unul echilibrat, luând în considerare faptul că cele două formaţii s-au întâlnit deja de două ori în dubla manşa a Cupei României, unde şi-au împărţit victoriile.

Avantajul moral este de partea steliştilor, care s-au impus în deplasare în ultimul meci dintre cele două echipe. Aceştia au avut şi o evoluţie mai constantă în primele patru meciuri de campionat, unde au înregistrat o singură înfrangere, spre deosebire de bănăţeni, care au două înfrângeri. Pasul greşit al Stelei a fost făcut etapa trecută chiar în faţa Piteştiului, echipa pe care BC Timişoara o învinsese, astfel că scorul este deschis oricărui rezultat.

Cel mai periculos jucător al timişorenilor se anunţa a fi căpitanul Zlatko Jovanovic, cel care are şi recordul de puncte înscrise într-un meci în acest început de campionat, şi anume 30. Performanţa a fost reuşită chiar de două ori, în meciurile cu Piteşti si Târgu Mureş. Media sa de puncte este de 22.3 puncte pe meci, urmat de Anthony Lee cu 14.8 puncte. Pe de cealaltă parte, oaspeţii răspund duelului ofensiv prin Robert Nyakundi cu 14.5 puncte pe meci. La capitolul recuperări, bucureştenii stau mai bine, avându-l pe Ivan Bosnjak care a reuşit o medie de 6.5 astfel de procedee pe meci, faţă de Vaidotas Volkus de la gazde cu 5.3 recuperări pe meci.

La nivel colectiv, BC Timişoara are procentaje de 56.2% la aruncările de 2 puncte, 37.1% la cele de 3 puncte şi 70.5% la aruncările libere şi 33 recuperări pe meci. Oaspeţii de la Steaua au 42.2% la aruncările de 2 puncte, 38.4% la cele de 3 puncte şi 74.7% la aruncările libere şi 36.3 recuperări pe meci

Rămâne de văzut cum se vor traduce pe teren aceste cifre. Va fi interesant de urmarit şi evoluţia bănăţenilor în prima jumătate a meciului, când s-a văzut din meciurile precedente că jocul lor are de suferit.

Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!