Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara câştigă pe final la Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
04.10.2013


 84-87
0-1  Statistică  1-0

Într-un meci contând pentru prima rundă a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BC Timişoara s-a impus pe terenul celor de la BCM U Piteşti cu scorul de 87-84. Scor pe sferturi: 22-12 , 23-28 , 20-23 , 19-24.

BCM U Piteşti a început partida cu Ken Tutt, Pankracije Barac, Marko Djurkovic, Ante Krapic şi Lamonte Ulmer, în timp ce, primul cinci al timişorenilor a fost alcătuit din Zlatko Jovanovic, Vladimir Panic, Flavius Lăpuşte, Aleksandar Radulovic şi Anthony Lee.

Piteştenii au intrat foarte bine în meci şi şi-au adjudecat fără mari probleme primul sfert cu scorul de 22-10. Gazdele au controlat în cea mai mare parte întâlnirea. Practic, istoria meciului s-a scris în ultimele trei minute. În această perioadă, bănăţenii au profitat de mai multe ratări ale argeşenilor. Astfel, echipa de pe Bega a plecat din Trivale din cu cele două puncte.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Pankracije Barac cu 22 de puncte, o recuperare şi 2 pase decisive, Ken Tutt şi Ante Krapic, ambii cu câte 15 puncte, şi Lamonte Ulmer cu 11 puncte şi 2 recuperări. De partea cealaltă, pentru câştigători, Zlatko Jovanovic a totalizat 30 de puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive pentru un indice de 30 în dreptul eficienţei, Vladimir Panic a terminat partida cu 27 de puncte şi recuperări, iar Tremayne Johnson a adăugat 6 puncte şi 3 recuperări în contul echipei .

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 61.0% la aruncările din interiorul semicercului, 25.0% la cel din afara semicercului, respectiv 70.0% la aruncările libere. Echipa antrenată de Tudor Costescu a terminat partida cu 18/35 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 51.4%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 33.3%, iar la linia de pedeapsă, bănăţenii au terminat partida cu 18 libere marcate din cele 22 acordate.

Pitesti

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    BCM U Pitesti
    Mie mi-a placut echipa din Pitesti. Merita sa castige pt. ca a controlat meciul 35 minute. Jovanovic a tras echipa dupa el si a reusit sa-i mentina pe timisoreni in meci. Fara el banatenii nu aveau nici sansa. Desi acum vad statistica cu 70% la libere pt. pitesteni, mi s-a parut ca au ratat mult si in momente importante la acest procedeu

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara violaman :

    MINCIUNI
    Cum au putut sa controleze pitestenii meciul cand defapt Timisoara a castigat 3 reprize????

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      explicatie
      Dupa primul sfert castigat detasat de gazde si in care au demonstrat o superioritate neta, timisorenii au fost intr-o continua cursa de urmarire, de multe ori disperata. Condusi de Barac in teren pitestenii au condus pe tabela in permanenta pana spre finalul meciului si nu au dat niciodata impresia ca nu vor gasi solutii sa invinga. Ma asteptam la mai mult de la echipa oaspete care, mai mereu, s-au batut la primele locuri. Doar ratarea lui Barac, intr-o faza din care a marcat de 4-5 ori in acest meci a blocat realizarea surprizei. Asta e parerea mea, violaman.....

      cu 10 ani în urmă (05.10.2013)
    • SCM Timișoara violaman:

      Comparatie gresita
      Nu poti compara echipa Timisoarei de anul acesta cu cea de anii trecuti cand aveau o gramada de talente dar nu aveau antrenor (Srdjan Jovanovici nu este antrenor!). Cea de acum il are doar pe Zlatko Jovanovici si Dragos Andrei, restul sunt jucatori noi, fara nume prea mari la noi, cum de altfel sunt si jucatorii de la pitesti.

      cu 10 ani în urmă (06.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Pitesti
    Cred ca suporterii Pitesteni au motive sa fie optimisti dupa acest meci chiar daca au pierdut. Judecand dupa comentariile din presezon cred ca nu se asteptau la o astfel de prestatie a echipei lor in prima etapa.
    Mie mi-a placut echipa lor iar Barac este un jucator de exceptie.

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ........
    Infrangerea de ieri e dureroasa si amara rau pentru Pitesti,dar,la ce jucatori au putine echipe vor castiga la Pitesti anul asta!
    Pitestiul cu SIGURANTA va merge in Play - off anul asta!

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    drumul e lung
    Insa pana acum se confirma ceea ce am spus dupa turneul amical de la Craiova,Pitestiul va fi o nuca foarte greu de spart cata vreme vor rezista cei 6 straini,caci din pacate aportul romanilor lor este zero!Meritau ieri sa castige fara dubii in fata unei Timisoare sinusoidale,asa cum opinia mea este ca va fi pe tot parcursul campionatului.

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!