Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara dominată şi învinsă de CSU Ploieşti pe teren propriu

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
13.10.2013

Liga Națională,
Etapa 3

73 - 84

Sala Sporturilor Constantin Jude

2-1 Fișa meciului 2-1

În faţa unei săli arhipline  echipa timişoreană a intrat pe teren cu gândul de a contrazice statistica care îi dădea favoriţi pe ploieşteni. Din păcate pentru aceasta cei 5 titulari: Zlatko Jovanovic, Vladimir Panic, Vaidotas Volkus, Aleksandar Radulovic şi Anthony Lee, s-au lăsat dominaţi în primul sfert de o echipă oaspete mult mai omogenă. CSU Ploieşti începe jocul avându-i pe parchet pe Filip Adamovic, Jermaine Flowers, Catalin Burlacu, Vladimir Tica şi Alhaji Mohammed care îşi duc rapid echipa în avantaj profitând şi de faptul că timişorenii par să nu fie conectaţi la importanţa meciului. Dominaţia de sub panou a lui Tica, Burlacu şi Gerald Lee, eficienţa lui Mohammed în atac şi apărarea foarte exactă, majorează diferenţa de puncte, astfel că la pauză BC Timişoara se vedea condusă cu 15–28.

Sfertul al 2-lea debutează în aceeaşi notă de dominare a Ploieştiului, pivoţii timişoreni Radulovic şi Toth părând că nu sunt intraţi în joc. A doua parte a sfertului aduce un echilibru în evoluţia celor 2 echipe şi pas cu pas gazdele se apropie de adversar. Când mai erau 4 minute până la pauză scorul ajunsese 31-36 şi Timişoara părea că poate să pună probleme campioanei. Cu toate acestea, jucătorii ploieşteni reuşeşc 2-3 acţiuni rapide şi duc scorul pauzei la 38-48.

În a 2-a jumătate a partidei diferenţa continuă să se facă sub panou. Pivoţii timişoreni intră alternativ în teren, însă nu îşi pot învinge adversarul direct. Totuşi „leii din Banat” se menţin în joc prin aruncările de la distanţă ale lui Anthony Lee şi evoluţia bună a lui Panic şi Jovanovic. Cu 15 minute înainte de final scorul ajunsese 52 – 54. Ca de fiecare dată când Timişoara s-a apropiat de ploieşteni, aceştia au accelerat jocul şi au profitat de ratările şi nesincronizările gazdelor refăcând diferenţa de puncte la un nivel confortabil. La final de sfert 3 scorul era 54-65.

Ultimele 10 minute ale partidei debutează prin acţiuni repetate ale Timişoarei care a avut câteva minute de dominare. 61 – 65 pe tabelă şi Ploieştiul cere time out cu 8 minute rămase de joc. La revenirea pe teren oaspeţii forţează în atac şi sunt mult mai atenţi în apărare, astfel că se desprind rapid la 62 – 69. Mohammed are momente în care face ce vrea cu apărare gazdelor şi înscrie din orice poziţie, iar Lee pare că nu are adversar in spţiul de 3 secunde. Tensiunea finalului de meci se simte în ambele tabere care luptă agresiv pentru fiecare posesie. Publicul încearca să ridice moralul echipei şi să o împinga de la spate, astfel cu 2 minute până la final scorul ajunsese 70 – 76.

Experienţa ploieştenilor îi face pe aceştia să gestioneze calm avansul, controlând clar jocul. Timişoara se aruncă în atac dar ratează toate aruncările pe care le-a încercat în ultimul minut, finalul de meci consemnad scorul final de 73 – 84.

La Timişoara chiar dacă a fost accidentat la gleznă, Zlatko Jovanovic a jucat aproape 36 de minute reuşind 16 puncte şi 9 pase decisive. În afară de căpitan, singurul jucător care a făcut un meci la nivelul aşteptărilor a fost Panic, care a terminat cu 17 puncte şi 18 la eficienţă. Echipa a terminat cu un procentaj dezamăgitor de 29% aruncări reuşite de 3 puncte.

Pentru Ploieşti, Mohammed a fost cel mai bun jucător cu 27 de puncte, urmat de Tica cu 14 şi Burlacu cu 13 puncte. Echipa campioană a înregistrat un total de 34 de recupărări, 61% aruncări reuşite de  2 puncte şi 46% reuşite de 3 puncte.

Aşa cum au spus şi cei doi antrenori la finalul meciului, diferenţa s-a făcut prin felul în care Ploieştiul a reuşit să domine jocul sub panou şi prin blocarea aruncărilor de la distanţă a bănăţenilor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!