Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara: misiune indeplinita!

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
01.12.2013

Liga Națională de Baschet

Etapa 10

95-88

30.11.2013

5-5 Fișa meciului 8-2

BC Timişoara a primit vizita sibienilor într-un moment extrem de delicat pentru echipa de pe Bega. „Leii” aveau 3 înfrângeri consecutive şi erau conduşi de pe margine de Nenad Mandic , fostul secund al lui Tudor Costescu. Oaspeţii în schimb erau consideraţi favoriţi, măcar prin faptul că reuşiseră 7 victorii consecutive. 

Meciul debutează fără niciun român pe teren. Pentru BC Timişoara cei cinci titulari au fost Zlatko Jovanovic, Vladimir Panic, Tremayne  Johnson, Vaidotas Volkus şi Aleksandar Radulovic. Sibienii îi aruncă în luptă pe Milos Bojovic, Devon Austin, Ivan Miceta, Christopher Lee şi Matija Ceskovic.

Cele două echipe încep partida cu destul de multe ezitări în apărare, ceea ce permite adversarului să aibă finalizări facile. Se vede un plus de determinare pentru timişoreni care se desprind pe tabelă printr-o prestaţie bună din afara semicercului a lui Jovanovic şi prin pivotul Radulovic care reuşeste să-şi domine adversaul direct, pe Lee. După primele 10 minute scorul era 29 – 22. 

Începutul celui de-al doilea sfert este ceva mai bun pentru sibieni, care după o serie de recuperări defensive şi contraatacuri rapide se apropie la 2 puncte de gazde. Cu toate că apărarea Sibiului se concentrează pe Jovanovic, acesta reuşeşte o prestaţie excelentă marcând nestingherit de la 3 puncte.  Jucătorii de bază ai Sibiului, Ceskovic şi Bojovic, reuşesc să marcheze în mai multe atacuri consecutive şi scorul pauzei este unul foarte strâns, 53 – 51.

A doua parte a jocului îi găseşte din nou pe sibieni în ofensivă încercând să preia controlul jocului. În chiar primul minut al sfertului trei oaspeţii reuşesc 3 recuperări ofensive în aceeaşi fază, Bojovic înscriind 2 puncte după care Lee marchează printr-un slum-dunk spectaculos şi echipa lui Perisic preia conducerea. Cele două echipe arată un joc foarte echilibrat în care apărarea îşi face bine treaba, astfel că niciuna dintre echipe nu reuşeşte desprinderea. După 30 minute scorul era 68 – 65.

Sfertul decisiv începe  fulminant pentru timişoreni, Jovanovic după ce nu a înscris niciun punct în sfertul precedent reuşeşte 2 coşuri de 3 puncte. Acelaşi lucru îl face si Panic, dar sibienii nu se demoralizează şi se ţin aproape prin Bojovic care ajunge la 28 de puncte marcate cu 5 minute înante de final, însă are şi 4 greşeli personale, fiind la un pas de eliminare.

Revenirea în joc a oaspeţilor este stopată de Panic care ajunge şi el la 23 puncte marcate. În secundele de final Jovanovic îşi mai pune în cont un coş de la mare distanţă, ducând diferenţa la 9 puncte în favoarea „leilor” în uralele unei săli care nu a mai terminat un meci în picioare de foarte mult timp.

Cu 20 de secunde înainte de final Conley îi fură mingea lui Bojovic, astfel nemaiexistând nicio îndoială asupra învingătoarei. BC Timişoara învinge pe CSU Sibiu cu 95 – 88 după un meci extraordinar. 

Zlatko Jovanovic a stat 40 minute pe teren si a reuşit  cel mai bun joc al său de până acum, marcând 36 de puncte şi ajutându-şi echipa cu 7 pase decisive. De remarcat de la timişoreni este şi Panic cu 23 de puncte şi Radulovic cu 15 puncte şi 7 recuperări. 

De la sibieni, Milos Bojovic a fost din nou cel mai bun jucător, cu 30 de puncte marcate şi 8 recuperări, urmat de Ceskovic cu 23 de puncte şi 7 pase decisive şi Cristopher Lee care a terminat în double – double, 16 puncte şi 11 recuperări.  

În urma acestei partide BC Timişoara urcă pe locul 7 în clasament, iar CSU Sibiu coboară pe locul 3.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    De remarcat si
    evolutia lui Toth,care a avut 4 puncte,5 recuperari si 3 capace reusite in 19 minute de joc.

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!