Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara primeşte sâmbătă vizita celor de la CSM Oradea

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
08.11.2013

Liga Națională

Etapa 7

4-2 Fișa meciului 6-1

Sâmbătă, 9 noiembrie de la ora 20:00 sala Constantin Jude va găzdui o înfruntare de tradiţie a vestului ţării, la Timişoara deplasându-se rivala CSM Oradea. Cele două echipe s-au întâlnit de 6 ori din 2011, toate victoriile fiind trecute în contul timişorenilor. Cu toate acestea, confruntările au fost echilibrate, la fel cum se anunţă şi jocul de sâmbătă. 

Oradea vine la Timişoara după meciul pierdut 78-77 cu Atomeromu Paks în Eurochallenge. În ultimul meci de campionat ambele echipe au învins lejer Farul. Situaţia în clasament nu diferă foarte mult, bănăţenii având 2 înfrângeri, faţă de numai una a orădenilor. Cu toate acestea, învingătoarea nu poate fi intuită, tinând cont că în actuala ediţie de campionat avem 9-10 echipe cu valori aproximativ egale, între care orice rezultat este posibil.

Principalul pericol din tabăra orădenilor pare a fi extrema Titus Nicoara, jucătorul care este liderul formaţiei atât la punctele marcate (media de 14.7 pe meci) cât şi la recuperări (8.4 pe meci). Alţi jucători care vor pune probleme gazdelor sunt Radovan Markovic, Wiliam Franklin sau Daniel Dillon. Pivotul canadian Sean Denison este într-o creştere de formă şi cu siguranţa va încerca să îşi impună dominaţia sub panou, capitol la care bănăţenii au arătat slăbiciuni.

Pentru timişoreni, căpitanul Zlatko Jovanovic (liderul Ligii la capitolul puncte înscrise pe meci, cu o medie de 20.8) şi pivotul Aleksandar Radulovic nu au făcut deplasarea la meciul cu Farul, astfel că vor putea juca la potenţial maxim. Americanul Anthony Lee este şi el una dintre armele gazdelor, fiind un bun marcator de la 3 puncte.

Mediile celor două echipe, la principalele repere statistice arată, încă o data, echilibrul care caracterizează această întalnire. La aruncările de 2 puncte, Timişoara are 58.1% reuşite, în timp ce Oradea are 58.0%. La aruncările de 3 puncte, Timişoara are 37.7% reuşite, iar Oradea 37.3%. O mică diferenţă este la aruncările de la linia de fault, unde Timişoara are 78.2% medie de reuşite, iar Oradea stă putin mai rău, având numai 69.4%. 

Orădenii, în schimb au un avantaj la recuperări, ei reuşind o medie de 36.1 astfel de procedee, în timp ce timişorenii au 31.7. 

Rămâne de văzut dacă oboseala acumulată de bihoreni după meciul din cupele europene îşi va spune cuvântul în confruntarea cu echipa “leilor” din Banat. 

Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 2 de la ora 20:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!