Stiri Cupa României Masculin

BC Timişoara se califică în sferturile de finală ale Cupei României

Dan Oancia

Dan Oancia
01.10.2014

Dacă în cea mai mare parte se ştia că Timişoara va avea cel puţin o echipă în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria fără probleme din tur a Timbei împotriva celor de la „U” Cluj, BC Timișoara a făcut ca orașul de pe Bega să aibă două echipe calificate. Pierzătoare la două puncte în manșa tur, echipa lui Dragan Petricevic s-a revanșat în al doilea meci, pe care l-a câștigat cu scorul de 85-72, risipind orice emoție pe final. Cele două echipe care reprezintă Timișoara în Cupa României și în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), au făcut ca duelul clujeano-timișorean să fie tranșat în favoarea „vesticelor”.

Începutul mai ezitant de partidă, când au fost conduși cu 3-10 și 5-12, a fost redresat încă până la terminarea primelor 10 minute, care s-au sfârșit cu două puncte pentru vizitatori, 10-12. La intrarea la cabine, U BT Cluj Napoca era echipa calificată mai departe în competiția KO, scorul de după primele două sferturi fiind 33-35. Bănățenii au turat motoarele în a doua parte a jocului, iar după ce au egalat situația calificării în penultimul sfert, s-au descătușat în ultimele 10 minute pe care le-a câștigat la 11 puncte diferență, 27-16.

În ciuda faptului că nu a petrecut ultimele zile alături de echipă, fiind plecat în Bosnia Herțegovina din pricina unui deces în familie, Jovanovic a fost prezent pe parchet aproape pe tot parcursul jocului, adunând aproximativ 38 de minute. Tot el a fost și cel mai bun marcator al meciului, cu 19 puncte, patru recuperări și 6 pase decisive. Popescu l-a urmat îndeaproape, reușind un „double-double” cu 18 puncte, 13 recuperări și patru pase decisive. Și Kewin Lewis s-a ridicat la înălțimea colegilor săi. Acesta a însumat la finele celor 40 de minute 15 puncte, șase recuperări și 5 „assisturi”.

Hargrove de la clujeni a fost principalul marcator, adunând la final 16 puncte, patru recuperări și 3 pase decisive. Și Baciu și-a trecut în cont un „double-double”, cu 12 puncte și 13 recuperări. În ciuda eforturilor baschetbaliștilor din Cluj-Napoca, BC Timișoara a speculat cu brio avantajul returului pe teren propriu și s-a calificat în sferturi.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cluj
    ce slaba echipa aveam, tot speram ca va fi mai buna ca si anu trecut

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014)
    • tzontzolino:

      nu
      Nu aveti echipa slaba, aveti chiar prea puternica- doar ca aveti verigi slabe- sincer pivotul american e praf...foarte greoi, foarte neatent, ar trebui insistat mai mult cu Baciu care deja e la alt nivel fata de acu' 2 ani. Silva cateodata nu asculta la Bobo, ii striga mereu sa iasa la aruncarile de 3 si el nu iesea si s-au marcat 3-4 doar din vina lui iar de cand s-a rupt Barnette...s-a rupt si jocul Clujului.

      cu 9 ani în urmă (01.10.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!