Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara câștigă cu Gaz Metan Mediaș la capătul unui meci echilibrat

Marius Petri

Marius Petri
05.04.2014

Liga Naţională

Etapa a XXVI-a

91-79

Sala "Constantin Jude"

12-14 Fişa meciului 9-17

În cadrul ultimei etape a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin, BC Timișoara s-a impus pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaș cu scorul de 91-79 (22-24, 23-17, 17-20, 29-18) la capătul unui meci în care ambele formații au avut perioade de dominare. Deși rezultatul partied contează doar pentru palmares, cele două echipe au arătat un baschet de calitate, jucat cu plăcere.

Andrei Mandache are un debut de meci excelent, punctând de 4 ori la primele faze ale partidei, însă gazdele rezistă și egalează la fiecare șansă. Timișorenii sunt cei care reușesc să se distanțeze la 14-8 după patru minute de joc în special prin aruncări din spatele liniei de 6.75 m. Încercând să remedieze situația, Marcel Țenter cere time-out, însă după perioada de pauza Mandache este în continuare singurul medieșean care scutura plasa coșului echipei adverse. BC Timișoara se menține în frunte la o distanță de una-două posesii, iar Jovanovic își face și el simțită prezența și începe să marcheze. Astfel, tabela indică 21-16 după 8 minute de joc, însă ardelenii revin și scorul la finalul primei secvențe este 22-24.

Începutul părții a doua aduce egalarea pentru bănățeni, nou-intratul Toth punctând la prima fază. Mediașul revine însă din nou în frunte prin Shiloh și în următoarele două minute se marchează doar 4 puncte, ambele echipe ratând destul de mult. Gaz Metan se distanțează la 24-30 profitând de neatenția și greșelile echipei lui Petricevic, care cere time-out. Dumitru intră bine în meci pentru oaspeți, punând 5 puncte pe tabelă în două faze consecutive, astfel încât medieșenii au 3 puncte avans la jumătatea sfertului, 32-35. Cu 3 minute înainte de pauză, Gacesa o readuce pe Timișoara la conducere printr-o triță și gazdele intră la vestiare în avantaj, 45-41, la capătul unui sfert secund mai bun.

Gazdele reușesc să marcheze un singur punct în primele două minute ale sfertului al treilea, astfel încât Mediașul profită și trece din nou la cârma partidei, 46-52. Timpul de odihnă cerut de Petricevic îi ajută pe timișoreni să revină și să egaleze la 54 cu șase minute rămase din această secvență. Țenter încearcă să facă același lucru cu baschetaliștii săi, însă time-out-ul cerut de acesta nu are efectul scontat și Gaz Metan continuă seria ratărilor, iar scorul devine 58-54. La fel ca în primul sfert, ardelenii reușesc să revină pe final, însă de această dată nu trec la conducere, tabela indicând 62-61 după 30 de minute de joc.

Oaspeții au un început mai bun și în primele minute ale sfertului decisiv, însă sunt egalați la 68 cu 7 minute rămase până la final. După un nou time-out cerut de Țenter urmează o perioadă de două minute în care doar bănățenii reușesc să marcheze de două ori. Mediașul începe să se precipite pe fază ofensivă și nu găsește soluții pentru a puncta, ratând din ce în ce mai des. Pe fondul unei secete de 3 minute și jumătate din partea formației alb-negre, BC Timișoara se distanțează la 10 puncte, iar avansul este majorat în special de Conley, principalul realizator al gazdelor pe finalul meciului. Astfel, gruparea de pe Bega se impune cu 91-79 în urma unui ultim sfert pe care l-au dominat clar, ajutați de oboseala acumulată de oaspeți.

Nikola Gacesa a fost cel mai bun marcator al formației alb-violete, acesta având o linie statistică cu 24 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. În tabăra timișoreană s-au mai remarcat Anthony Lee, autor a 21 de puncte și 6 mingi culese de sub panou, și Jason Conley, singurul baschetbalist care a încheiat această partidă în double-double (13 recuperări, 11 puncte, 2 assist-uri). Căpitanul bănățenilor, Zlatko Jovanovic, nu a mai reușit să puncteze la fel de mult ca în partidele precedente, marcând doar 6 puncte, însă a fost de mare ajutor pentru coechipieri prin cele 9 pase decisive distribuite.

Cu Slavisa Bogavac nefolosit deloc din cauza unei accidentări și cu doar 10 baschetbaliști trecuți pe foaia de joc, Gaz Metan a avut de suferit pe finalul meciului datorită oboselii acumulate de oamenii de bază. În aceste condiții, principalul marcator al medieșenilor a fost Andrei Mandache, autor a 22 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, din trupa ardeleană s-au mai remarcat Kyle Shiloh, cu 17 puncte, 4 assist-uri și 2 intercepții, Aurelian Dumitrescu, care a contribuit cu 12 puncte și 2 recuperări și Radomir Marojevic (10 puncte, 6 recuperări).

În urma acestui rezultat, BC Timișoara încheie sezonul 2013/2014 pe locul 10, cu un bilanț de 12 victorii și 14 eșecuri. De partea cealaltă, Gaz Metan Mediaș se clasează cu un loc mai jos, cu o statistică de 9 succese și 17 înfrângeri în această stagiune. 

*foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!