Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara câștigă după un final cu emoții

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
20.01.2014

LNBM

Etapa 14

 

79-73

(30-24, 24-9, 12-19, 13-21)

Sala "Constantin Jude" Timisoara

7-7 Statistică 7-7

 

În prima etapă a returului, BC Timișoara venea după patru înfrângeri consecutive, inclusiv eliminarea din Cupă, în timp ce Pitestiul reușise o calificare în Final Four grație dublei victorii cu U Cluj. Astfel, meciul din sala “Constantin Jude” din Timișoara se anunța a fi unul extrem de spectaculos, bănățenii având mare nevoie de victorie pentru a se menține în lupta pentru playoff.

La Timișoara nu a prins lotul Radulovic, antrenorul Petricevic alegând alți 6 străini pentru acest meci, iar Hristu Şapera trimite pe teren pentru Pitești formulă de bază.

Primul sfert începe cu ambele echipe jucând extrem de deschis, cu spații mari în apărare și cu aruncări sigure în ofensivă. Pitestiul reușește puncte ușoare de sub coș, iar Timișoara răspunde din spatele semicercului. Suprizele primei părți a jocul vin din partea gazdelor: intrarea după 2 luni de refacere a lui Anthony Lee și decizia de a-l introduce în rotație pe Zoran Milencovic. Pe finalul primei părți piteștenii comit multe erori în atac, permițând adversarilor să se desprindă după un debut echilibrat de partidă. Scorul după 10 minute era 30-24. De remarcat că  la Timișoara Vasojevic s-a accidentat la umărul stâng, în timp ce Fenn și Gacesa aveau deja câte 10 puncte marcate, iar Barac de la oaspeți avea 7.

Cel de-al doilea sfert îi găsește în teren la “lei” pe Toth și Milencovic. Bănățenii au o perioadă de joc extrem de favorabilă și după un parțial de 7 puncte în 3 minute diferența devenea una periculoasă pentru Pitești. Orbeanu rupe ritmul gazdelor cu un coș de la distanță și apărarea mai agresivă a argesenilor permite apropierea acestora la numai 4 puncte. 

BC Timișoara nu cedează ofensiva și mulțumită, în primul rând lui Gacesa, avantajul este rapid crescut la 12 puncte. Atacul elevilor lui Şapera nu dă rezultatele sperate, jucători precum Barac, Sinadinovic și Ulmer ratând din poziții ușoare. Cu 20 de secunde rămase până la pauză, Jovanovic, căpitanul timișorenilor, acuză o întindere musculară la coapsă și este scos din teren cu ajutorul medicului. Scorul primei jumătăți era 54-33. 

Sfetul trei a însemnat revenirea în joc a lui Jovanovic, dar şi a piteștenilor pe fondul lipsei de precizie a jucătorilor bănățeni. Sinadinovic reușește primele sale puncte în meci și profitând de mai multe ratări ale timișorenilor, Ulmer & co își domină adversarul având și mai multe coșuri marcate de la distanță. Înainte de ultimul sfert scorul era 66-52.

Meritul piteștenilor este că au crezut în revenire și au luptat pentru acesta. Tensiunea de pe teren devenea tot mai evidentă și după 4 minute de joc din ultimul sfert, oaspeții s-au apropiat la numai 7 puncte. Timișoara părea că și-a epuizat “cartuşele”, ratările ținându-se lanț. Barac și Tutt au fost  în aceste ultime minute armele principale pe care s-au bazat speranțele Piteștiului. La intrarea în ultimul minut Sinadinovic reușește un coș de 3 puncte și diferența pe tabelă ajungea la numai 3 lungimi. A urmat o seccesiune de faulturi din partea oaspeților, însă aici s-a văzut experiența timișorenilor care au reușit să marcheze aproape toate liberele de care au beneficiat, în timp ce piteștenii nu și-au fructificat atacurile. Scorul final a fost de 79-73,  într-un meci în care BC Timișoara s-a complicat singură într-o partidă pe care a controlat-o în cea mai mare parte.

Cel mai bun marcator de pe teren a fost Nikola Gacesa, timișoreanul terminând în double-double după 40 de minute petrecute pe parchet. El a marcat 25 de puncte și a avut 11 recuperări pentru o eficienţă de 30. De la gazde s-au mai remarcat: Darren Fenn (15 punte - record de când evoluează la BC Timișoara), Anthony Lee (14 puncte) și Jason Conley (13 puncte)

Pentru echipa Piteștiului, cel mai prolific marcator a fost Pankracije Barac cu 19 puncte, urmat de Lamonte Ulmer și Ken Tutt cu 13 puncte și Marko Durkovic cu 10 puncte.

În urma acestei partide BC Timișoara și BCM U Pitești au aceeași linie de clasament, cu câte 7 victorii și 7 înfrângeri, ocupând locurile 8, respectiv 9 în ierarhia Ligii Naționale. 

 

sursa foto: www.facebook.com/baschetclubtimisoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    incredibil
    Pare de necrezut, cum de la 19 pct avans la pauza mare sa tremurati pt victorie.Asta arata o lipsa mare de concentrare,pt ca Pitestiul,in afara de Barac,n-are mari jucatori.Oricum, felicitari pt victorie

    cu 10 ani în urmă (20.01.2014)
    • SCM Timișoara cristian_:

      așa e baschetul
      Am văzut nenumărate meciuri cu răsturnări de scor spectaculoase. Zic asta nu de parcă mi-aș fi dorit să cîștige Piteștiul dar a fost un meci mai frumos așa decît dacă se știa cîștigătorul din sfertul 3.

      cu 10 ani în urmă (20.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Explicatii
    Explicatii sunt mai multe, enumar cateva:Timisoara era disperata dupa victorie si a alergat enorm in prima repriza cand i-au si intrat tritele foarte bine. In partea a doua s-a accidentat Jovanovic, oboseala si-a spus cuvantul, s-a instalat si teama de a pierde si jocul a devenit incalcit. Oricum in prima parte Timisoara a facut instructie cu Pitestiul care invingea Clujul fara drept de apel.Care este de fapt valoarea acestor echipe?

    cu 10 ani în urmă (20.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!