Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara face un meci mare și învinge pe U Cluj

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
08.03.2014

Liga Națională

Etapa 22

 

90-77

10-12 Statistică 15-6

BC Timișoara a întâlnit pe propriul teren pe U Mobitelco Cluj într-un meci vital pentru șansele de calificare în playoff ale bănățenilor. Motivația suplimentară s-a văzut de-a lungul meciului, jucătorii gazdelor fiind mult mai motivați și mai determinați să învingă. Această atitutine a dat roade și grație unui joc foarte eficient, ”leii” s-au impus cu 90-77, punând capăt unei serii de 8 victorii consecutive ale elevilor lui Dorin Pintea.

Pentru BC Timișoara Nikola Vasojevic nu a fost inclus în loc, fiind preferat Anthony Lee, iar la U Cluj Lawrence Westbrook a fost preferat lui Josh Sparks.

Cătălin Baciu a câștigat primul angajament pentru Cluj, iar Silvășan a marcat 3 puncte, urmat imediat de Jovanovic pentru Timișoara. De-a lungul sfertului cele două echipe au mers cap la cap, cu faze rapide de atac la ambele coșuri. Totuși, pe finalul perioadei de joc, plusul a fost de partea clujenilor care s-au bazat cu precădere pe pătrunderi individuale, față de timișoreni care au încercat să se mențină în joc mai mult prin aruncări de la distanță, care însă nu prea și-au atins ținta. Scorul după 10 minute de joc a fost 14-20.

Sfertul doi găsește Timișoara cu cei doi jucători tineri, Milencovici și Petrișor în teren, iar după aruncările de 3 puncte reușite de Jovanovic și Lăpuște s-a apropiat la 3 puncte, 25-28 cu 5 minute până la pauză. Clujeni au făcut mai multe erori în ofensivă și pe fondul unei aparari agresive a oaspeților s-au văzut dominați în joc, în ciuda aruncărilor reușite de Silvășan și Medvedj. Petrișor a marcat un coș din spatele semicercului și astfel bănățenii au egalat la 35, însă în fază următoare tot el a pierdut o minge ceea ce a permis clujenilor 2 puncte ușoare. Timișoara a forțat extraordinar în ultimul minut al reprizei și a reușit desprinderea pe final, la pauza scorul fiind de 43-37 după un coș în ultima secundă al lui Anthony Lee de la jumătatea terenului.

Pentru BC Timișoara Jovanovic a marcat 17 puncte, urmat de Lăpuște cu 8, în timp ce la U Cluj Silvășan și Hargrove au avut câte 8 puncte secondați de Cuic cu 7.

BC Timișoara a început foarte bine și sfertul trei, construindu-și un avans chiar de 11 puncte, însă clujenii au replicat foarte bine prin Baciu și Cuic, reducând din diferență. Avansul bănățenilor s-a menținut în jurul a 5-6 puncte, ambele echipe având momente de joc în care au marcat puncte ușoare care au alternat cu erori și ratări în faze consecutive. Scorul la finalul celor 30 de minute a fost 63-57 după un sfert în care gazdele nu au cedat deloc inițiativa.

Ultimul sfert i-a găsit pe elevii lui Dragan Petricevic pe val, aceștia marcând de 3 puncte prin Andrei, Jovanovic și Lăpuște pentru a duce scorul la 73-57 după numai 3 minute de joc. Clujenii au părut să nu se regăsească și nu au avut antidot pentru aruncările de la distanță ale adversarilor. Cuic și Silvășan au fost cei care au încercat să readucă speranța în tabără ardelenilor, însă determinarea timișorenilor, forma lui Lăpuște, energia lui Conley și aruncările lui Jovanovic au fost decisive în această întâlnire. Scorul final consemnat de tabela a fost de 90-77 și bănățenii iau o gură de oxigen în lupta acerbă pentru accederea între primele 8 echipe ale campionatului.

BC Timișoara a reușit victoria prin contribuția esențială a lui Zlatko Jovanovic care a marcat 32 de puncte. El a înscris 8 coșuri de 3 puncte din 14 încercări, ceea ce reprezintă un record personal la acest capitol. De altfel, echipa Timișoarei a aruncat de 41 de ori din spatele semicercului și a marcat 16 coșuri, acesta fiind de asemenea un record al ligii în acest sezon. Al doilea marcator al gazdelor a fost Jason Conley cu 21 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. O performanță bună a avut-o și Flavius Lăpuște cu 12 puncte și 3 recuperări.

La U Cluj principalul marcator a fost Branko Cuic cu 23 de puncte, urmat de Darius Hargrove cu 15 și Mihai Silvășan cu 14 puncte.

 

*sursa foto: www.facebook.com/baschetclubtimisoara

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    3 pct
    41 de aruncari de 3 pct pt Timisoreni. Sincer nu vad de ce mai exerseaza faze de atac la antranament. mai bine invata sa se apere perfect si in atac arunca tot ce prind.

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    Lee
    Mă bucur că de data asta l-am avut pe Anthony Lee pe poziția 2 în locul lui Vasojevic. Flavius a făcut un meci foarte bun suplinindu-l perfect pe Gacesa care nu prea se regăsește.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Meciul a fost arbitrat de un Timisorean, cum este posibil asa ceva? Alin Mircea Faur este din Timisoara! Nu spun ca a influentat soarta jocului dar din cate stiu asa ceva nu este permis de regulament! Brambureala marca FRB continua!!!!

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    @ARM
    Interpelează-l pe Olaru.Da` mai am eu o intrebare.Cum de Vinaşi(n-are nimic că-i din Cluj)arbitru activ făcea(sau mai face)delegările?Adecă el se autopropunea.....

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pai eu am treaba cu atitudinea, din meciul de aseara am vazut putin dar din cat am vazut pot sa spun ca Timisoara a castigat pe merit! Car despre faptul ca isi face singur delegarile nu stiu ce sa zic, nu imi dau seama daca este sau nu este o problema atata vreme cat eu nu l-am vazut fluierand live! Dar prezenta unui"localnic" la fluierat un meci cu o echipa "locala" mi se pare deja abuz (inclusiv din partea lui Vinasi si a federatiei. Nu cunosc regulamentul incat sa spun daca ii legal sau nu dar cred ca o astfel de atitudine poate ridica semne de intrebare (inclusiv de ce a acceptat Cristescu asta. Eu, desi ma consider un om relativ corect si echidistant, as refuza sa fluier "U" intr-un meci din campionat pentru ca exista acel patriotism local care te poate duce la folosirea a doua unitati diferite de masura!

      P.S. De data asta putin turmentat!

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Parere
    Din pacate - sau din fericire? - nu am vazut meciul, asa ca nu stiu cum s-au derulat ostilitatile in teren. dar nu inteleg un lucru. Cum sa il scoti din lot pe Sparks dupa ce tinerelul asta, despre care se spune ca nu are treaba cu fazele de joc, cu apararea si cu nu mai stiu ce, ne-a salvat cel putin 3 meciuri de la dezastru. Intra in teren cand eram condusi cu 8 - 10 puncte si cand iesea eram deja pe plus. Cel putin are entuziasm in joc, pe care nu-l are niciun alt jucator al Clujului

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Pai cum sa nu il scoti daca este accidentat?

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Toata lumea a crezut ca fluieram la Timisoara. Chiar si Bobo dupa primul sfert a inceput sa joace cu Westbrook si sfertul 2 a fost marele dezastru...plus cosul ala de la final care a fost jumate noroc si jumate indolenta lui Cuic...3 pct al pauza nu si 6 totusi. Si peste toate baciu' Flavius Lapuste care s-o gandit el asa sa ne mai predea o lectie de baschet. Ca prvitori ii multumim si poate mai vine un sezon pe-acasa. Lapuste asta ii o mare figura de cand il stiu, cand joaca contra Clujului, joaca f bine. Nu vreau sa imi aduc aminte de cand juca la West Petrom ca ma supar pe el.
    Mare pacat de meciul asta...da daca bat Muresul acasa sau Ploiestiul e in regula ca avem sanse la primele 3. Daca le bat pe amandoua deja discutam de umilirea adversarilor!

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!