Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara luptă pentru playoff cu Energia Rovinari

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
02.03.2014

Liga Națională

Etapa 21

 

luni, 3 martie

ora 19:30

 

sala ”Constantin Jude” Timisoara

9-11 Fișa meciului 11-9

Luni, 3 martie, de la ora 19:30 BC Timișoara va primi vizita uneia dintre rivalele directe pentru locul 8, Energia Rovinari. În tur partida a fost câștigată de olteni, care s-au impus cu 93-78, în principal grație unui joc foarte bun făcut de Louis Darby jr care a marcat 23 de puncte (90% procentaj la aruncările de 2 puncte și 100% de la linia de libere). Un aspect statistic interesant este faptul că în 15 din cele 16 întâlniri precedente, echipa care a jucat pe teren propriu s-a și impus. 

Înainte de această etapă, BC Timișoara ocupă poziția a 9-a în clasament, în timp  ce Energia este pe locul 7, cele două echipe fiind despărțite de numai 2 victorii. Ambele formații au cedat în ultimul meci de campionat, Timișoara fiind învinsă la numai 1 punct de către Oradea, iar Rovinariul a intrat în prelungiri cu BCM U Pitești, însă a pierdut cu 9-6 în repriza suplimentară. 

Pentru BC Timișoara acesta este un meci de totul sau nimic. Bănățenii au pierdut în ultima perioadă 4 meciuri la limită, ceea ce, pe lângă faptul că i-a ținut în afara primelor 8 locuri și-a pus și amprenta asupra psihicului jucătorilor. Astfel, o victorie contra Rovinariului este absolut necesară pentru a menține echipa în cărțile playoff-ului. În cazul Energiei, elevii lui Florin Nini nu pot sta liniștiți cu actuala poziție din clasament, deoarece avansul lor în fața urmăritoarelor este unul extrem de fragil și orice se poate întâmpla până la finalul sezonul regulat.

Rovinariul pregătește două surprize pentru acesta întâlnire, ei aducându-i lot pe Vasile Ștefan (de la Chiajna) și pe estonianul Răit Keerles. Ambii sunt jucători de poziția 4 și s-au alăturat echipei în urma plecării lui Kostas Kakaroudis. Cei mai în formă jucători ai oaspeților de luni sunt Louis Darby jr, Nemanja Milosevic, Ermin Jazvin și Giordan Watson. 

Pentru timișoreni, antrenorul Dragan Petricevic va avea tot lotul valid (cu excepția lui Panic) și va forța victoria bazându-se pe jucători precum Zlatko Jovanovic, Jason Conley, Nikola Gacesa sau Darren Fenn.

Partida dintre BC Timsioara și Energia Rovinari va fi transmisă în direct de DigiSport, luni 3 martie, de la ora 19:30. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!