Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara pierde dramatic în fața Craiovei

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
13.12.2013

Liga Naţională de Baschet

83 - 86

Etapa XI

Victoria Timișoarei a fost în mâna lui Nikola Gacesa, jucătorul venit în cursul acestei săptămâni și care a început titular. Acesta a debutat cu un coş de 3 puncte și a beneficiat de o aruncare tot din spatele semicercului cu 2 secunde înainte de final, însă de acestă dată a ratat de puțin ținta. Cu toate acestea, nu i se poate imputa înfrângerea, în genul acesta de faze norocul jucând un rol important.

Bănățenii i-au avut în primul cinci, în afara lui Gacesa, pe Jovanovic, Panic, Conley și Radulovic. De cealaltă parte, craiovenii au început cu Bureau, Seals, Sokk, Kovac și Popescu. 

Așa cum arară și scorul pe reprize, partida a fost una echilibrată de la început. Defensiva a jucat un rol important în special în ceea ce-l privește pe Jovanovic. Lipsa de eficientă se datorează și faptului că permanent a avut măcar un adversar lipit de el, știut fiind faptul că dacă rămâne liber este de neoprit din afara semicercului. Nu același lucru l-au făcut timișorenii în privința lui Seals. În prima parte a jocului acesta a aruncat și a marcat cam din orice poziție, Conley fiind singurul care a părut să îl poată încurca.

Chiar dacă oaspeţii încep sferul doi ceva mai bine, după un fault antisportiv la Maric, Jovanovic egalează la 36. De aici se merge cap la cap până la pauză, chiar dacă au existat momente în care una dintre echipe reușea o distanțare de 4-5 puncte. Scorul la jumătatea partidei era 42-43.

Al treilea sfert este cel în care Seals pare puțin obosit, lucru de care profită Timișoara. Ambii antrenori decid că este momentul să mai ruleze jucătorii români, astfel că echipa bănăţeană introduce “arma secreta”, în persoana lui Flavius Lăpuște. Acesta reușește 7 puncte în numai 3 minute. Pe lângă acesta, de la gazde mai evoluează în același timp pe teren Toth și Dragoș Andrei, iar pentru oaspeți au intrat Capusan și Popescu. (ambii veniți in vară de la Timișoara). 

În acest sfert s-a înregistrat și cel mai mare avantaj în favoarea “leilor”: 8 puncte. Panic a marcat 2 libere și în fază următoare a înscris și un coș de 3 puncte. Craiovenii însă nu au cedat iniţiativa. Prin Hallik și Sokk de la distanță, Popescu din căciulă și Seals cu un slam-dunk se apropie la numai 2 puncte înainte de sfertul patru: 63-61.

Seals își reia recitalul din spatele semicercului și imediat după începerea ultimei părți, Craiova trece din nou la conducere. Jocul devine extrem de tensionat, se dictează faulturi antisportive de ambele părți. Din păcate pentru suporterii din sală, Timișoara este echipa care nu face față presiunii din final și comite câteva greșeli în apărare, lucru care permite Craiovei să se distanțeze și la 6 puncte. 

Când mai era un minut de joc, pivotul gazdelor, Radulovic marchează un coș de 2 puncte și apropie cele două echipe la numai 1 punct: 81-82. Urmează câte 2 puncte de ambele părți și când mai erau numai 14 secunde până la final Seals marchează o aruncare liberă, ducând diferența la numai 2 puncte.

La reluarea jocului după un time-out soliciatat de Dragan Petricevic, schema timișorenilor îl pune în poziție de aruncare pe Gacesa, care însă ratează de la 3 puncte. În încercarea de a recupera timișorenii comit fault când mai era o singură secundă din meci, iar Seals transformă numai o aruncare pentru a stabili scorul final, 83-86.

Ambele echipe s-au luptat atât cu adversarul, cât și cu ele însele pentru a obține această victorie, dar concentrarea mai bună în anumite momente cheie, procentajul cu mult mai bun la aruncările de 3 puncte și evoluția lui Bogdan Popescu sub panou au făcut ca învingătoare să fie echipa Craiovei.

De la BC Timișoara s-au remarcat Panic cu 19 puncte și 7 recuperări, Conley cu 14 puncte și 7 recuperări, Jovanovic tot cu 14 puncte, dar 6 recuperări și nou venitul Gacesa care a reușit 12 puncte și 6 recuperări în 29 de minute de joc.

Craiovenii au impresionat prin Seals care a stat 40 de minute pe teren și a reușit 26 de puncte și Popescu cu 22 de puncte și 7 recuperări. O evoluție bună a avut și Kovac, acesta a fost integralist, reușind 11 recuperări și 12 puncte.

Per total e evoluție bună din partea ambelor echipe, din punct de vedere statistic diferența s-a făcut la aruncările de 3 puncte, unde timișorenii au avut un procent de numai 18 %, față de 58.8% pentru olteni. În rest, procentajele atât la aruncările de 2 puncte, cât și la aruncările libere au fost superioare. De asemenea, “leii” au avut şi un numar considerabil mai mare de recuperări, 38 faţă de numai 27 ale oltenilor.

După acest meci, BC Timișoara are 6 victorii și 6 înfrângeri, iar Craiova are 7 victorii și 4 înfrângeri, dar și un joc mai puțin disputat.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    FORZZA STIINTA
    Si aseara am arata ca o echipa,insa am castigat la fel de bine cum puteam si pierde pt lipsa concentrarii in aparare.Un Seals MAGNIFIC,FABULOS,dar toata echipa merita felicitata.Legat de Dzamic as vrea sa spun ca mie i-mi place cum lupta pe teren,insa daca nu asculta indicatiile antrenorului sunt perfect de acord cu Nisic(pana la urma omul are trei victori pe linie fara Dzamic).Eu as vrea sa-l vad in tren si pe Gavrila,atunci cand este presiune,pt ca sunt convins ca este peste "epava" de Capusan,care ne mananca meciuri pe banda rulanta(Cu Stoaia, cu Mobitelco)Sper ca la meciul cu Ploiestiul sa fie o sala arhiplina.

    cu 10 ani în urmă (14.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!