Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara primește vizita celor de la BCM U Pitești

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
18.01.2014

LNBM


Etapa 14

Duminică 19 ianuarie, ora 20:00

Sala "Constantn Jude" Timişoara

 

6-7 Fişa meciului 7-6

Dumincă, 19 ianuarie, de la ora 20:00 sala “Constantin Jude” din Timișoara va găzdui debutul în returul Ligii Naționale pentru “leii din Banat” și BCM U Pitești. Dacă privim istoricul celor 19 confruntări anterioare dintre cele două echipe, avantajul este de partea piteștenilor, aceștia impunându-se de 11 ori. În clasamentul actual al LNBM, Pitestiul se află pe poziția a 7-a cu 20 de puncte, iar BC Timișoara a căzut până pe locul 11 cu 19 puncte. 

În meciul tur scorul a fost favorabil timișorenilor, aceştia adjudecându-și victoria la limită, 84-87. Cu toate acestea, ultimele partide disputate de cele două combatante s-au terminat cu rezultate deloc asemănătoare. În timp ce BC Timișoara a fost eliminată din Cupă de CSM Oradea, pierzând ambele meciuri, piteștenii s-au impus clar în dubla cu cei de la U Cluj.

În aceste condiții, plușul pare a fi de partea oaspeților, însă echipa bănăţeană este în plină reconstrucție și poate fi imprevizibilă. Antrenorul Dragan Petricevic încă muncește la omogenitatea lotului, fiind nevoit să pună în teren o echipă din care 4 jucători au venit în ultimele două luni: Conley, Gacesa, Vasojevic și Fenn. În plus față de aceștia, este posibil ca Anthony Lee să revină pe teren după o accidentare care l-a ținut pe bancă din luna noiembrie a anului trecut. 

Pentru Pitești lucrurile sunt mai așezate. După plecarea lui Ante Krapic la Ploieşti, la echipa condusă de Hristu Şapera a fost adus sârbul Edi Sinadinovic. Acesta a dovedit că s-a integrat rapid, făcând două meciuri bune contra Clujului. Cea mai recentă achiziție a argeşenilor este Marian Minea adus de la Farul Constanţa. Principalele arme ale piteștenilor, dacă este să privim prin prisma ultimelor două partide, sunt Lamonte Ulmer, Marko Durkovic și Pankracije Barac. 

Statisticile celor două echipe în primele 13 meciuri din acest sezon indică o superioritate a timișorenilor la toate capitolele, cu excepția recuperărilor. Astfel, la aruncările de 2 puncte gazdele de duminică au un procentaj de reușită de 57,3 %, față de 54,5% pentru oaspeţi; la aruncările de 3 puncte procentul este de 39,9% față de 31%. La recuperări, piteștenii stau mai bine, conducând cu 36,8 astfel de procedee pe meci, față de numai 31,9 cât e media bănățenilor. Ca număr total de puncte înscrie într-un meci, BC Timișoara reuşeşte o medie de 84,2, iar BCM U Pitești 76,5.

Partida dintre cele două echipe va fi transmisă în direct de DigiSport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!