Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara se impune clar în fața Timbei

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
22.03.2014

Liga Națională

Etapa 24

 

103-58

11-13 Statistică 3-20

Partida dinte cele două echipe ale Timișoarei a strâns în sala Constantin Jude un număr de spectatori semnificativ mai mic decât era de așteptat. Probabil lipsa mizei și dezamăgirea față de rezultatele echipei ”mari” a făcut ca bănățenii se nu profite de acest spectacol sportiv gratuit. 

BC Timișoara a început meciul cu cinciul clasic, fără niciun român pe teren. Gacesa a deschis scorul, iar apoi în scurt timp ”leii” s-au dus la 10-0. Florveus a fost cel care a spart gheața pentru Timba după aproape 4 minute de joc. Ambele echipe au practicat un baschet în viteză, cu apărări destul de rarefiate, contraatacuri și aruncări de la distanță. După 10 minute scorul a fost 34-13 și interesant de remarcat este faptul că de la Timba au marcat numai doi jucători, Florveus și Nakic.

Sfertul doi a fost cel în care Petricevic a introdus jucătorii mai tineri în teren, iar acest lucru și-a pus amprenta asupra cursivității jocului. Timba a rămas cu oamenii de bază pe parhet și a reușit să echilibreze partida, însă plusul a fost tot de partea BC-ului după evoluția foarte bună a lui Vasojevic. La jumătatea meciului tabela a indicat 55-32. De la alb-violeți, Jovanovic a marcat 17 puncte, urmat de Vasojevic cu 12, iar la galben-negrii, Florveus a fost liderul echipei cu 13 puncte, secondat de Nakic cu 8. 

Cel de-al treilea sfert a început cu BC Timișoara având din nou titularii pe parchet, iar acest lucru a condus la un run de 8 puncte întrerupt de un coș al lui Popa. Aruncările de 3 puncte ale ”leilor” i-au ajutat pe aceștia să se desprindă detașat în fața unei Timbe care a avut procentaje destul de slabe la aruncări. În plus, elevii lui Bogdan Murărescu au comis și multe erori au permis coșuri ușoare pentru adversari. Cu 10 minute înainte de final scorul a fost 86-45.

Ultimul sfert a fost o formalitate, echipele practicând un joc deschis, cu multe faze spectaculoase. BC Timișoara a evoluat destul de mult cu 5 români pe teren și chiar ultimele minute le-au aparținut conaționalilor noștri pentru a consfinți o victorie clară după un meci fără istoric. Scorul după cele 4 sferturi a fost de 103-58.

De la BC Timișoara cel mai bun jucător a fost, din nou, Zlatko Jovanovic cu 25 de puncte marcate (al cincilea meci consecutiv cu peste 20 de puncte înscrise). Nikola Vasojevic a contribuit și el cu 16 puncte, iar Flavius Lăpuște a terminat cu un record stagional de 13.

La Timba John Florveus l-a egalat pe Jovanovic, marcând tot 25 de puncte dar și 11 recuperări, iar Vedran Nakic a rămas al doilea marcator cu cele 8 puncte reușite până la pauză. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!