Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara se impune fără probleme la Chiajna

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
28.01.2014

 

Liga Naționlă

Etapa XV

 

75-102

(8-29, 21-30, 15-19, 31-24)

 

1-14 Fișa meciului 8-7

BC Timișoara a început meciul fără a-și menaja titularii și a reușit încă din primele minute să își construiască o diferență liniștitoare. Concordia Chiajna, fără Vuletic trasferat în Slovacia, a dat o replică slabă în prima parte a meciului și a fost pedepsită de aruncările foarte exacte ale oaspeților. Sfertul al doilea a însemnat și o revigorare a ilfovenilor care au echilibrat raportul de forțe în acesta perioadă de joc până aproape de pauza mare. Antrenorul bănățenilor, Dragan Petricevic, a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziție, astfel că după 20 de minute de joc, toți cei 11 jucători ai săi au reușit să marcheze.

La început de sfert 3 Stăncuț, Ștefan și Codin reușesc să marcheze câte o aruncare din spatele semicercului și astfel nu le permit timișorenilor să se despinda într-un mod neverosimil. Totuși, oaspeții câștigă și acest sfert cu 15-19. Ultima parte a jocului avea să revină gazdelor, elevii lui Vukadinovic arătând că sunt pe teren să lupte până la capăt. Scorul ultimei părți a fost de 31-24 și chiar dacă soartă meciului era jucată, dăruirea arătată de tinerii jucători ai Chiajnei le face cinste.

În final, meciul s-a terminat 75-102 și Concordia Chiajna înregistrează o înfrângere previzibilă. Cel mai bun dintre jucătorii gazdelor a fost Nemanja Petrovic care a marcat 17 puncte și a avut 6 pase decisive. El a fost urmat de Ciprian Mihai cu 16 puncte și 6 recuperări și Bogdan Stăncuț cu 12 puncte și 3 recuperări.

De la BC Timișoara s-a remarcat Anthony Lee, americanul terminând cu 16 punte și 5 recuperări, urmat de Zlatko Jovanovic cu 15 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive și Darren Fenn cu 14 puncte. O evoluție bună au avut-o și jucătorii români ai ”leilor”. George Toth a terminat cu 9 puncte și 8 recuperări, Dragoș Andrei a marcat 13 puncte, iar Flavius Lăpuște 8 puncte și 5 recuperări.

La nivel colectiv, procentajele au fost clar în favoarea bănățenilor. Ei au avut 75% aruncări reușite de la 2 puncte (38% Chiajna), 44% de la 3 puncte (50% Chiajna), 67 % de la linia de aruncări libere (55% Chiajna). La recuperări BC Timișoara a terminat cu un număr de 43, față de numai 29 ale adversarilor.

Etapa următoare programează pentru cele două echipe meciuri în deplasare, cu Asesoft Ploiești, în cazul Timișoarei și cu U Cluj pentru Concordia.  

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Se poate?
    Sa faceti ce a facut si Pitesti? Ar fi minunat un partial de 9 la 7 in loc de 8/8. Se poate intra in playoff maxim de pe locul 6.

    cu 10 ani în urmă (29.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!