Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM Baia Mare a obținut primul succes pe prima scenă a baschetului românesc

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.10.2016

BCM Baia Mare a înregistrat primul succes al sezonului și implicit prima victorie din istorie în Liga Națională de Baschet Masculin. Nou-promovata a câștigat pe teren propriu în fața lui Dinamo grație unui coș marcat pe sirenă de Mike Smith.

Echipa gazdă a avut un start bun de meci și după un rapid 4-0 a reușit să-și clădească un avantaj. Dinamo a revenit și a preluat conducerea imediat după jumătatea sfertului. Cu Movileanu și Macura exacți din spatele semicercului de la 3 puncte, Baia Mare câștiga primul sfert cu 25-20. Gazdele au rămas în avantaj puțin sfertul secund. Bucureștenii au apăsat pe accelerație și au reușit un sfert secund excelent. Joe Thomasson i-a adus pe „câini” în avantaj după un coș de 3 puncte, iar Radu Vîrnă închidea sfertul tot cu o triplă, pentru scorul de 45-36 pentru Dinamo.

Elevii lui Eugen Ilie au început bine și repriza secundă mărindu-și ecartul la 14 puncte. Baia Mare a avut o replică bună, iar cele 5 puncte marcate la rând de Pajkovic apropiau gazdele la o singură posesie, 52-49. Totuși, Dinamo nu a cedat conducerea până la finalul sfertului și avea 6 puncte avantaj înaintea ultimelor 10 minute, scor 59-53. Oaspeții au avut un nou debut excelent de sfert și își dublau avantajul avut la startul sfertului decisiv. Gazdele au sunat revenirea și după un parțial de 8-0 în a doua jumătate a sfertului au preluat conducerea 70-69. În ultimul minut de joc cele două echipe au alternat la conducere, iar Iulian Orbeanu egala ostilitățile cu 15 secunde rămase de joc. A urmat un time-out, după care Mike Smith a decis meciul cu un coș de la distanță cu o secundă înainte de final și BCM Baia Mare învingea pe Dinamo cu scorul de 78-75.

Luka Pajkovic a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 18 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Omul cu victoria, Mike Smith, a reușit 14 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Milos Macura a completat lista celor mai buni marcatori ai gazdelor cu 10 puncte plus 4 recuperări și 2 pase decisive.

Iulian Orbeanu a fost cel mai bun dinamovist cu 19 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Marko Sutalo și Joe Thomasson au înregistrat fiecare câte 13 puncte și 6 pase decisive.

După aceast rezultat, BCM Baia Mare a depășit-o pe Dinamo în clasamnet, iar bucureștenii au rămas singurii fără victorie în actuala ediție a LNBM.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bybu :

    BRAVO LOR
    Nu mai zice nimeni nimic....pana acum erau doar rautati la adresa echipei din Baia Mare.

    cu 7 ani în urmă (23.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!