Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BCM Danzio Timișoara obține o victorie la 33 de puncte în fața grupării CSM Satu Mare

Valentin Todea

Valentin Todea
11.10.2015

Echipa bănățeană a reușit a doua victorie consecutivă acasă din acest sezon, trecând de CSM Satu Mare cu scorul de 97-64 (30-17, 26-7, 17-20, 24-20). Pentru acest meci, tehnicianul Bogdan Bulj nu a putut conta pe Biljana Stankovic și Carlee Lough, ambele fiind accidentate.

BCM Danzio Timișoara a început partida în formula Dumitrache, Zidaru, Jaksic, Mitov și Wilson, în timp ce Ibi Gamaleț a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Vilcinschi, Bolba, Voica, Badi și Kadar.

Bianca Voica a inaugurat tabela prin transformarea uneia din cele două libere acordate, pentru ca ulterior gazdele să ducă scorul la 6-1 prin două reșite de două puncte ale Briannei Wilson și una a Jovanei Jaksic. Sătmărencele au încercat să țină pasul cu formația de pe Bega și au marcat prin Vilcinschi, Badi și Voica pentru 10-7, după care timișorencele s-au distanțat pe tabelă. Pe finalul sfertului au marcat pentru gruparea de pe Bega Dumitrache cu o aruncare de la mare distanță și una din interiorul semicercului, și Zidaru cu o aruncare de 2 puncte, în timp ce pentru oaspete a înscris Sonia Vilcinschi de 2 puncte. 

În următoarele zece minute bănățencele au defilat, oaspetele marcând doar 7 puncte față de cele 21 ale gazdelor. Cu Alexandra Dumitrache și Jovana Jaksic în mare formă, completate de reușitele lui Serrieh, Șerb și Zidaru, BCM Danzio a încheiat prima repriză cu un avantaj de 32 de puncte, scor 56-24. Pentru CSM Satu Mare au punctat în acest sfert Voica și Bolba.

Sfertul trei le-a revenit oaspetelor, care au început în forță penultima parte a meciului prin reușita de 3 puncte a Valentinei Bolba. Wilson a replicat pentru Timișoara, urmând ca Vilcinschi să treacă în contul sătmărencelor un nou coș de la mare distanță. Jaksic și Vilcinschi au pus capăt sfertului prin reușitele lor din interiorul semicercului, scorul arătând 73-44 pentru elevele lui Bogdan Bulj.

Danzio și-a adjudecat ultimul sfert, însă CSM Satu Mare a avut din nou o evoluție bună. A fost un interval în care pentru gazde au evoluat în principal mai tinerele jucătoare ale formației, Alina Gheban și Denisa Mita reușind să puncteze și ele. Vizitatoarele au marcat în principal prin Cristina Badi și Bianca Voica.

Pentru BCM Danzio Timișoara au ieșit în evidență Zidaru (15 puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive), Jaksic (24 puncte, 5 recuperări), Wilson (13 puncte), Serrieh (12 puncte, 8 recuperări, 2 intercepții), Mitov (11 puncte, 8 recuperări) și Dumitrache (10 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții).

De la CSM Satu Mare s-au remarcat Cristina Badi (16 puncte, 9 recuperări), Sonia Vilcinschi (16 puncte), Bianca Voica (15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Valentina Bolba (12 puncte, 8 recuperări, 2 intercepții).

*Foto: sporttim.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!