Stiri Cupa României Feminin

BCM Tymes se califică in-extremis în sferturile Cupei României

Marius Petri

Marius Petri
24.09.2014

Meci foarte disputat în această seară pe parchetul sălii “Constantin Jude” din Timișoara. După un rezultat favorabil înregistrat în partida de la Galați, 67-55, gazdele de la Tymes au fost foarte aproape de a rata calificarea în faza superioară a Cupei României, grație unei prestații foarte bune din partea sportivelor de la Phoenix.

Cu Trudy Armstead, Nicole Hamilton și Ivory James din nou cu drept de joc după absența din tur, confruntarea a început mai slab pentru tabăra gălățeană, care a fost condusă pe tot parcursul primului sfert. Sportivele de pe Bega au intrat determinate pe teren, adjudecând prima secvență a jocului cu 13-10. Scurta pauză dintre sferturi a fost de mare ajutor pentru Phoenix, care a reușit 9 puncte consecutive în primele minute ale sfertului secund. Baschetbalistele antrenate de Theodosios Paralikasau menținut avansul în ciuda eforturilor formației bănățene, intrând la pauză cu scorul de 26-21.

Știind că au nevoie de un rezultat strâns, indiferent de învingătoare, fetele de la BCM Tymes au reușit să se apropie și să treacă la conducere în sfertul trei. Gruparea din Galați a dezechilibrat însă din nou partida prin încă un run de 9 puncte și apoi a încheiat sfertul la 7 puncte diferență, menținând suspansul pentru ultimele 10 minute. Handicapul de 12 puncte din partida tur a fost remontat după 3 minute din ultimul sfert, când gălățencele s-au dus 52-40 și 55-43. La un pas de eliminare, timișorencele s-au trezit și au reușit să revină în meci, înfrângerea cu scorul de 66-58 fiindu-le suficientă pentru accederea în sferturile Cupei.

Cea mai bună marcatoare a Phoenixului în meciul de la Galați, Chelsey Lee, a “recidivat” și la Timișoara, remarcându-se cu 15 puncte și 20 de mingi prinse sub panou, la care a adăugat 2 assist-uri. De asemenea, din tabăra dunăreană au impresionat Trucy Armstead, cu 21 de puncte și 8 recuperări, și Romina Filip, autoare a 10 puncte și 5 recuperări.

De partea cealaltă, pentru Tymes au avut prestații remarcabile Natasa Krnjetina, cu 18 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, dar și Biljana Pesovic, care a contribuit cu 16 puncte și 2 recuperări.

În ciuda faptului că nu au reușit să treacă de BCM Tymes în dublă manșă, baschetbalistele de la Phoenix au reușit calificarea în turul următor al Cupei României, fiind echipa care a pierdut la cea mai mică diferență în urma celor două meciuri din optimile de finală.

*foto: sport9.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!