Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U FC Argeș Pitești câștigă acasă și trimite lupta pentru locul 5 în joc decisiv

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.05.2019

BCM U FC Argeș Pitești câștigă acasă și trimite lupta pentru locul 5 în joc decisiv

Seria pentru locul 5 în LNBM va avea nevoie de jocul trei după ce BCM U FC Argeș Pitești s-a impus cu 95-69 acasă cu SCM Timișoara, pe sferturi: 33-17, 19-21, 24-17, 19-14. Argeșenii au condus tot meciul și au atins avansul maxim în final. Decisivul va fi joi la Timișoara.

BCM U FC Argeș Pitești a început partida cu Tony Bishop Jr, Jahii Carson, Mladen Jeremic, Marius Ciotlăuș și Maksim Sturanovic. SCM Timișoara (fără Vukosavljevic) i-a avut în 5-ul de start pe Dragoș Diculescu, Sherwood Brown, Brandon Randolph, Cătălin Baciu și Marko Stojadinovic.

Ciotlăuș a deschis scorul cu o reușită din spatele semicercului și Sturanovic l-a dus la 5-0. Randolph a marcat primul punct al oaspeților de la linia de fault, iar Sturanovic și Jeremic i-au distanțat pe piteșteni la 14-1. Brown și-a apropiat echipa la 7 lungimi după două triple consecutive, dar gazdele și-au dublat avantajul în următoarele minute. La prima pauză scorul a fost 33-17.

„Vulturii” au avut probleme în ofensivă în debutul sfertului secund și timișorenii s-au apropiat la 10 lungimi pe mâna oamenilor de sub panou. Ciotlăuș a marcat primul coș al gazdelor în a doua perioadă de joc după mai mult de două minute și jumătate, cu o reușită de la distanță și a mărit ecartul la 15 puncte. „Leii” s-au apropiat din nou la 10 după tripla lui Randolph și diferența s-a menținut între 11 și 16 puncte până la finalul reprizei. La pauza mare tabela arăta 52-38.

Din nou timișorenii au avut un început de sfert mai bun și s-au apropiat la 9 puncte, dar Gheorghe a scuturat de două ori la rând plasa de la distanță pentru 60-45. Oaspeții au avut aproape patru minute în care nu au marcat din acțiune, doar de la linia de fault, iar elevii lui Florin Nini au profitat și s-au distanțat la 21 de puncte și conduceau cu 76-55 înaintea ultimului sfert. În sfertul patru au intrat mai mulți tineri. Bănățenii au micșorat doar o dată diferența sub 20 de puncte, dar argeșenii s-au distanțat din nou și au atins avansul maxim la final, iar meciul s-a încheiat cu 95-69.

Gazdele au încheiat cu 30 de reușite din semicerc, 6 triple și 17 libere transformate, iar oaspeții au avut 25 de coșuri de două puncte, 4 de la distanță și 7 de la linia de fault. 43-32 a fost scorul la recuperări și 24-10 la puncte înscrise după recuperări ofensive.

Maksim Sturanovic a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru BCM U FC Argeș Pitești au mai înscris: Korniienko 15 puncte (8 recuperări), Bishop Jr 14 puncte, Jeremic 12 puncte (6 assist-uri), Gheorghe 10 puncte, Carson 10, Ciotlăuș 8 și Măciucă 4 puncte.

Sherwood Brown a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 16 puncte. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Baciu 12 puncte (7 recuperări), Pesakovic 12 puncte (6 recuperări, 7 pase decisive), Komatina 10 puncte, Randolph 8, Stojadinovic 7, Mocrițchi 2 și Diculescu 2 puncte.

Seria se joacă în sistemul 2 din 3 partide. Piteștenii au egalat la 1 cu victoria de acasă, iar meciul decisiv se va disputa joi, de la ora 19:00, la Timișoara.

*foto: BCM U FC Argeș Pitești facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!