Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U FC Argeș Pitești primește vizita celor de la CSU Sibiu

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
09.12.2018

Luni, 10 decembrie, BCM U Pitești va încheia etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, pe teren propriu, în compania celor de la CSU Sibiu.

Elevii lui Florin Nini vin după o înfrângere dureroasă în fața celor de la U-BT Cluj Napoca, tot pe teren propriu, scor 80-83. Partida a fost decisă în ultimele secunde, când piteștenii erau la doar un punct în spatele adversarilor, datorită unei aruncări în ultimul minut a lui Mladen Jeremic, însă Stamenkovic și Dykes, ajutați de un fault antisportiv realizat de Iulian Orbeanu, au stabilit scorul final.

Cei mai buni jucători ai celor de la BCM U FC Argeș Pitești au fost Maksym Korniyenko, autorul a 19 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive, dar și Tony Bishop, marcatorul a 15 puncte, la care a adăugat 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace.

De partea cealaltă, cei de la CSU Sibiu vin după o serie de 3 victorii consecutive, toate pe teren propriu. Ultima a fost, de altfel, și cea mai severă, în față celor de la CS Dinamo Știința București, la aceeași diferență cu care au învins și în partida contra alb-violetilor, 26 de puncte, scor 101-75.

Principalul marcator al sibienilor a fost Justas Tamulis, cu 25 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. S-au mai remarcat: Isaiah Philmore, cu 19 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă și Monyea Pratt, autorul a 6 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive.

În sezonul precedent, între cele două echipe au existat 4 întâlniri directe, dintre care 3 au fost adjudicate de CSU Sibiu.

În acest sezon, BCM U FC Argeș Pitești și CSU Sibiu s-au întâlnit în etapă a 2-a, duel câștigat la o diferență de 26 de puncte de către elevii lui Dan Fleșeriu, pe teren propriu, scor 95-69.

Cel mai eficient jucător de la gazde a fost Kevin Hardy, cu 25 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, iar de la oaspeți Mladen Jeremic, autorul a 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

De la CSU Sibiu s-a remarcat, de asemenea, Monyea Pratt, care a reușit un tripe-double, cu 10 puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive, iar de la BCM U FC Argeș Pitești, Ivan Siriscevic, cu 18 puncte și 4 recuperări.

Un aspect foarte important în vederea acestei partide este cel al accidentărilor ce se arată în lotul gazdelor. Jonathan Person a lipsit în partida contra celor de la U-BT Cluj Napoca, din cauza unei probleme la glezna, astfel încât prezența sa în teren este încă incertă.

De asemenea, Tony Bishop a suferit o accidentare chiar în sfertul doi al ultimei partide, motiv pentru acre va absenta cu siguranță în partidele cu CSU Sibiu și SCM Timișoara.

Partida va avea loc la Sala Trivale din Pitești, începând cu orele 19:45, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

 

*foto: Facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!