Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U FC Argeș Pitești urmează să primească vizita celor de la BC SCM Timișoara

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
18.10.2018

pitesti timisoara

BCM U FC Argeș Pitești și BC SCM Timișoara se vor duela mâine în Sala Trivale din Pitești. Ambele echipe vin după un început dificil de campionat, fiind două dintre cele trei echipe din grupa A ce nu au obținut încă victoria, alături de Dinamo Știința București. Cele două echipe s-au întâlnit de 4 ori pe parcursul sezonului 2017/2018, întâlniri în care și-au împărțit victoriile, întrucât fiecare echipă a reușit o victorie acasă și una în deplasare. De atunci, însă, ambele loturi au suferit o serie de schimbări notabile.

La BCM U Pitești a avut loc o schimbare de antrenor încă de sezonul trecut, când echipa mai avea de disputat 2 partide până la intrarea în play off. Astfel, Barnabas Szaszgaspar a venit la conducerea băncii tehnice și l-a înlocuit pe Hristu Sapera. În acest sezon, însă, echipa nu a mai continuat cu acesta, iar în locul lui a venit Florin Nini, fost antrenor al celor de la Phoenix Galați. Din lotul anterior, Florin Nini i-a păstrat doar pe Lucian Chirof, Marius Ciotlaus și Jonathan Person. În continuare, acesta i-a transferat pe Mladen Jeremic, Tudor Gheorghe (ambii veniți de la BC SCM Timișoara), Ivan Siriscevic, Mihai Măciucă, Maksym Korniienko, Maksim Sturanovic, Radu Paliciuc, Iulian Orbeanu și Tony Bishop.

De cealaltă parte, BC SCM Timișoara l-a adus la conducere pe Miodrag Perisic. Acesta i-a păstrat în lot doar pe Octavian Popa Calotă și Milos Komatina. Acestora li s-au alăturat: Dragoș Diculescu, Sherwood Brown, Brandon Randolph, Cătălin Baciu, Vladan Vukosavljevic și Marko Stojadinovic.

Piteștenii au debutat în acest sezon cu o deplasare foarte dificilă pe terenul celor de la U-BT Cluj Napoca, de unde au plecat învinși la o diferență de 4 puncte, scor 80-76. Partida a fost una extrem de echilibrată, insa pe finalul sfertului 4, elevii lui Florin Nini au avut o serie de atacuri ratate, pedepsite în final de o triplă înscrisă de Vlad Moldoveanu cu mai puțîn de un minut înainte de încheierea partidei. Cei mai buni jucători ai alb-violeților au fost Mladen Jeremic, cu 18 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, Tony Bishop, cu 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive și Ivan Siriscevic, cu 10 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

În etapă următoare, CSU Sibiu s-a impus fără drept de apel în față pitestenilor, pe teren propriu, scor 95-69. De la pitesteni s-au remarcat aceeași jucători, mai exact, Ivan Siriscevic, cu 18 puncte și 4 recuperări, Mladen Jeremic, autorul a 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive și Tony Bishop, cu 8 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

De asemenea, BC SCM Timișoara a debutat în această ediție de campionat cu un meci în deplasare, în compania celor de la CSM CSU Oradea. Elevii lui Cristian Achim au obținut o victorie la 11 puncte, scor 76-65, în urma unei partide spectaculoase, însă condusă aproape cap-coadă de oradeni. De la timișoreni s-au remarcat: Sherwood Terrell Brown, cu 20 de puncte și 10 recuperări  și Vladan Vukosavljevic, cu 9 puncte și 3 recuperări.

În etapa următoare, elevii lui Miodrag Perisic au primit vizită celor de la U-BT Cluj Napoca, unde au fost învinși la o diferență de 4 puncte, scor 90-86. În această partida, s-au remrcat: același Sherwood Terrel Brown, autorul a 14 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive și Brandon Randolph, cu 14 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Astfel, partida se anunță a fi una extrem de echilibrată, ce va fi decisă cel mai probabil de jucătorii ce se vor impune în duelul fundașilor, care au fost cei mai prezenți din punct de vedere ofensiv pentru ambele formații în acest început de campionat, în special Mladen Jeremic și Ivan Siriscevic, pe de o parte, și Sherwood Brown împreună cu Brandon Randolph, pe de cealaltă parte.

Duelul dintre cele două formații va avea loc la Sala Trivale din Pitești, începând cu orele 18:00, și va putea fi vizionat, de asemenea, în direct, pe Digi Sport 4.

*foto: facebook SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!