Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti învinge BC Mureş şi egalează campioana în clasament

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.12.2016

BCM U Piteşti a trecut pe teren propriu de BC Mureş la 13 puncte diferenţă, scor final 84-71, într-un meci din cadrul ultimei etape a turului din Liga Naţională de Baschet Masculin. 

Confruntarea din Trivale a început sub semnul echilibrului, dar şi cu o anumită imprecizie din partea celor două echipe pe fază ofensivă, respectiv o atenţie sporită pe plan defensiv. Sfertul inaugural le-a revenit gazdelor cu un avantaj minim, 16-15. Actul secund a fost unul ceva mai bogat din punct de vedere al punctelor marcate, piteştenii reuşind din nou să se impună, de această dată cu un parţial de 22-19. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj indica un ecart de 4 puncte al gazdelor, 38-34. 

După evenimentele din prima repriză, cea secundă se anunţa una mai mult decât interesantă, cu un rezultat final care se putea decide doar abia spre final. Însă, cu toate acestea, BCM U Piteşti a revenit de la vestiare mult mai motivată şi în sfertul 3 au practicat un baschet extrem de rapid şi spectaculos, în timp ce mureşenii au rămas fără răspuns. Argeşenii şi-au adjudecat secvenţa cu un parţial de 25-13, intrând în decisiv cu un avantaj liniştitor de 14 puncte, scor 63-47. În ultima parte a întâlnirii, ardelenii au fost într-o continuă cursă de urmărire a adversarilor, însă fără mare succes pe tabelă. Sfertul le-a revenit celor de la BC Mureş, 24-21, însă victoria finală trupei lui Şapera, 84-71. 

Cei mai buni marcatori din tabăra echipei învingătoare au fost Leron Hunter şi Tomislav Gabric, ambii cu câte 17 puncte marcate. Cei doi au fost urmaţi de Pavel Marinov, care a fost la un pas de un triple-double, 15 puncte, 11 recuperări, 8 pase decisive. Restul punctelor au venit pe mâna sportivilor Adrian Tudor 14, Aleksandar Mladenovic 11, respectiv Alexandru Neguţ şi Vlad Corpodean, ambii cu câte 5 puncte. 

De cealaltă parte, din tabăra mureşenilor au punctat Andrew Barham 23 (7 recuperări, 8 pase decisive), Ernests Kalve 13, Laszlo Lazar 7, Alin Borşa 7, Daniel Popescu 6, Goran Martinic 6, Szabolcs Santa 5 şi Dragoş Andrei 4. 

În urma acestei victorii, BCM U Piteşti a urcat pe locul 5 în clasament, având 6 victorii şi 4 înfrângeri, reuşind să egaleze la puncte campioana en-titre CSM Oradea. De cealaltă parte, trupa lui Szaszgaspar Barnabas este pe 7 cu 4 meciuri câştigate şi 6 pierdute. În prima rundă a returului, Piteştiul se deplasează la Galaţi, în timp ce Mureşul are o misiune grea în fieful campionilor din Oradea. 

*Foto: Facebook BCM U Piteşti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!