Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti primeşte vizita liderului

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
30.10.2013

Liga Naţională

Etapa 6

joi, ora 20:00

 Sala Sporturilor Trivale

3-2 Fişa meciului 4-1

După victorii cu BC Mureş Târgu-Mureş, Steaua CSM EximBank şi Farul Constanţa, BCM U Piteşti vrea una şi în următorul meci din campionat. Rămâne însă de văzut dacă aceasta va veni joi. La Piteşti ajunge CSM Oradea, una dintre echipele de seamă ale Ligii Naţionale. În ultimii ani, şi chiar în acest sezon. Partida face parte din etapa cu numărul 6 a Ligii Naţionale de Baschet masculin.

BCM U Piteşti îndrăzneşte în acest sezon. Formaţia lui Hristu Şapera a debutat greu. Eşecuri însă aşteptate de toată lumea, acasă cu BC Timişoara, şi în deplasare cu CSU Ploieşti. Însă, apoi, piteştenii şi-au revenit. A venit o serie uluitoare de 3 victorii. Echipa lui Şapera a învins în această serie două dintre echipele bune ale campionatului. Mureşul, vicecampioana României, şi Steaua, echipă ce până atunci nu pierduse.

Toate aceste lucruri arată faptul că Şapera&Co se înţeleg tot mai bine. Antrenamentele dau rezultate, iar victoriile aduc victorii. Rămâne însă de văzut dacă aşa va fi şi cu CSM Oradea. Pentru BCM U, o victorie ar demonstra încă odată faptul că la Piteşti se construieşte în acest sezon, şi cu cap, dar ar face ca inimile să bată şi pentru un loc în primele 8 la final de sezon.

Marko Djurkovic. Aici poate sta cheia jocului. Sârbul este om de bază la echipă. A contribuit la fiecare punct reuşit în acest sezon, şi la fiecare victorie obţinută. Acum însă, Djurkovic şi echipa medicală de la BCM U fac tot posibilul pentru recuperare. Edem la picior are sârbul, iar lichidul trebuie sustras cât mai rapid pentru ca piciorul să nu mai fie umflat. Pe lângă Djurkovic, Piteştiul mai are şi alţi oameni de la care speră să fie în mână la duelul cu Oradea. Printre aceştia, Pankracije Barac, Ante Krapic, Ken Tutt, Lamonte Ulmer, ori Ousmane Barro - jucător ce se află într-o formă tot mai bună.

În duelul Piteşti - Oradea nu trebuie uitat nici aportul publicul, care va fi doar în favoarea gazdelor. Dacă va ştii să profite de acest lucru, BCM U poate avea un mare avantaj faţă de adversarul din Oradea.

De partea cealaltă, CSM Oradea vine la Piteşti cu gânduri mari. Echipa lui Cristian Achim tocmai ce a învins acasă, dramatic, 77 - 76, pe Gaz Metan Mediaş. În plus, Oradea are un început perfect de sezon. Nicoară, Dillon&Co au doar un eşec în 5 partide. Pe lângă Mediaş, Timba, Sibiu şi Cluj au mai fost victimele formaţiei din Oradea. În duelul de la Piteşti, orădenii se vor baza în special pe Titus Nicoară, cel care în ultimul joc şi ultima victorie, 77 – 76, a reuşit un total de 24 de puncte. La Piteşti, interesantă va fi şi revenirea în Sala Sporturilor a lui Dani Popescu, coordonatorul de lot naţional, care după ce a petrecut ultimele sezoane la BCM U, acum e om important la Oradea.

Piteşti - Oradea va fi un meci de care pe care. Un duel interesant între doi dintre cei mai buni antrenori români, Şapera şi Achim, o revenire a lui Popescu în sala unde a obţinut ultimele rezultate importante, şi poate o partidă ce se poate transforma în una de play-off la nivel naţional.

Va fi cea de-a 18-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind favorabil piteştenilor, 9-8.

Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!