Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti se află în faţa celei de-a patra victorii consecutive

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
14.02.2014

      Liga Naţională

             Etapa XVII

Sala Sporturilor Constanţa

          15.02.2014

           Ora 15:00

               1-17             Fişa meciului                10-7

CS Farul Constanţa va primi vizita celor de la BCM U Piteşti, într-un joc din cadrul rundei a 18-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Startul întâlnirii de la Sala Sporturilor Constanţa se va da sâmbătă, cu începere de la ora 15:00.

Această partidă plecă cu o favorită clară. Este vorba despre BCM U Piteşti, formaţia antrenată de Hristu Şapera. În acest moment, piteştenii se află pe locul al 8-lea al clasamentului, cu 27 de puncte, având un bilanţ de 10 victorii şi 7 înfrângeri. Baschetbaliştii de la BCM U au şansa să bifeze cea de-a patra victorie consecutivă. În precedentele trei etape, aceştia au trecut pe rând de campioana României, CSU Asesoft Ploieşti, de vicecampioana BC Mureş, respectiv de Steaua CSM EximBank.

De partea cealaltă, situaţia gazdelor nu este deloc una plăcută. Farul se află pe poziţia a 12-a, penultima a clasamentului, cu 18 puncte acumulate. Din cele 18 jocuri de campionat, trupa lui Alexandru Olteanu a reuşit să se impună o singură dată, în faţa celor de la CS Concordia Chiajna. De notat este faptul că echipa de la Malul Mării este singura ce nu a înscris 1000 de puncte în acest sezon.

În partida tur disputată la Piteşti, BCM U şi-a surclasat adversara, scor 80-27. În acest joc, constănţenii nu au reuşit să marcheze în niciunul dintre sferturi mai mult de 10 puncte. Drept este faptul că Farul nu s-a putut baza pe serviciile a doi baschetbalişti importanţi, Georgian Păun şi Cezar Stănescu. Cel mai bun jucător al Piteştiului în tur a fost Ousmane Barro. Pivotul senegalez a terminat meciul cu 14 puncte, 6 recuperări şi o pasă decisivă, pentru 16 unităţi la eficienţă. La polul opus, principalul realizator al constănţenilor a fost Marian Minea, cu 15 puncte, 5 recuperări şi o pasă decisivă. În acest moment, Minea îmbracă echipamentul lui BCM U Piteşti. Aşadar, pentru el, acest meci va fi unul special.

Tutt

Va fi cea de-a 7-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind favorabil oaspeţilor, 5-1. Singurul succes al Farului a fost înregistrat în returul ediţiei trecute de campionat. Atunci, constănţenii s-au impus în propriul fief cu scorul de 82-63.

Baschetbaliştii de la Farul au o medie de 52.7 puncte marcate pe meci, iar BCM U Piteşti a marcat în medie 78.5 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, Constanţa are procentaj de 39.3%, faţa de 54.4% al argeşenilor. Piteştiul stă mai bine şi la aruncările din afara semicercului, având procentaj de 33.8%, faţă de 24.3% al Farului.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Sorin Drugău, Vlad Ghizdăreanu şi Alexandru Vasile, comisar din partea FR Baschet fiind Ioan Constantin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!