Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti trece de vicecampiona României

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
12.10.2013

 

84-74

1-2 Fișa meciului

1-2

Într-un meci contând pentru etapa a treia a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut pe teren propriu de BC Mureş Târgu-Mureş cu scorul de 84-74. Scor pe sferturi: 24-31, 23-10, 14-21, 23-12.

BCM U Piteşti a început partida cu Ken Tutt, Pankracije Barac, Marko Djurkovic, Ante Krapic şi Lamonte Ulmer, în timp ce primul cinci al mureşenilor a fost alcătuit din Goran Martinic, Alexandar Mladenovic, Andrija Ciric, Vaidotas Peciukas şi Ivan Ivanovic.

Echipa antrenată de Srecko Sekulovic a început foarte bine partida din Trivale. Mureşenii şi-au creat un avantaj de 4 puncte, scor 2-6. Gazdele au încercat să mai reducă din diferenţă, dar tabela după cinci minute arăta 11-13. Datorită unei evoluţii foarte bune a lui Ivanovic, Mureşul a câştigat primul sfert cu scorul de 31-24. Baschetbaliştii lui Hristu Şapera au revenit în forţă pe parchetul de joc şi au reuşit să întoarcă scorul, întrând la pauză cu un avantaj de 6 puncte, scor 47-41. În actul secund, Piteştiul a reuşit un run de 13-0. După revenirea de la cabine, mureşenii au dat semne de revenire, dar gazdele au rămas la conducere, după cinci minute de joc scorul fiind 53-50. Vicecampionii şi-au arătat puterea, în finalul sfertului reuşind un parţial 10-4. Tabela după 30 de minute arăta 61-62. În sfertul decisiv, Mureşul nu a mai avut replică la atacurile argeşenilor şi a cedat la final cu scorul de 84-74.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Pankracije Barac cu 22 de puncte, 5 recuperăro şi 4 pase decisive, Lamonte Ulmer cu 17 puncte şi 7 recuperări, respectiv Marko Djurkovic cu 15 puncte şi 11 recuperări. De partea cealaltă, pentru vicecampioni, Ivan Ivanovic a totalizat 24 puncte şi 6 recuperări, Goran Martinic a terminat partida cu 17 puncte şi 5 pase decisive, iar Andrija Ciric a adăugat 14 puncte în contul echipei.

Din punct de vedere statistic, Piteştiul a avut procentaj de 65.9% la aruncările din interiorul semicercului, 35.3% la cel din afara semicercului, respectiv 80.0% la aruncările libere. Echipa antrenată de Srecko Sekulovic a terminat partida cu 22/38 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 57.9%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 22.7%, iar la linia de pedeapsă, mureşenii au terminat partida cu 15 libere marcate din cele 17 acordate.

Astfel, BCM U Piteşti bifează primul succes din acest sezon, iar BC Mureş Târgu-Mureş ajunge la 1-2. Piteştenii trec peste BC Mureş în clasament. În următoarea etapă, echipa antrenată de Hristu Şapera va juca în deplasare cu Steaua CSM EximBank, în timp ce mureşenii vor primi vizita lui BC Timişoara.

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Bravo !
    Bravo baieti, cu putina atentie in final puteam castiga si cu Timisoara! Daca am avea un conducator de joc mai valoros am putea spune ca am avea o echipa excelenta. Din pacate Tutt greseste copilareste atunci cand nici nu te astepti. Ulmer cred ca este cel mai spectaculos baschetbalist din LNBM. Tine-ti-o tot asa!

    cu 10 ani în urmă (12.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!