Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti, victorie în play-off după o pauză de şapte ani

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
02.05.2014

84-79


1 Fişa meciului 2

În Meciul 3 al seriei din sferturile de finală ale Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut în propriul fief de BC Mureş Târgu Mureş cu scorul de 84-79. Scor pe sferturi: 21-8, 16-26, 28-23, 19-22. De notat că mureşenii nu s-au putut baza pe Goran Martinic, principalul marcator al echipei.

BCM U a început partida cu Edi Sinadinovic, Lamonte Ulmer, Pankracije Barac, Iulian Orbeanu şi Ousmane Barro. Primul cinci al Mureşului a fost alcătuit din Gediminas Navickas, Ivan Jelenic, Ivan Ivanovic, Vaidotas Peciukas şi Aleksandar Mladenovic.

Formaţia gazdă a deschis scorul după ce Edi Sinadinovic a marcat două aruncări libere. Piteştenii şi-au continuat asaltul, după 4 minute de joc având un avantaj de 14 puncte, scor 16-2. Diferenţa a crescut la 17 lungimi, scor 21-4, însă introdus pe teren, Denhma Brown a marcat două coşuri pentru oaspeţi. Primul sfert s-a terminat bine pentru argeşeni, scor 21-8. Primele 4 puncte ale actului secund au venit pe mâna senegalezului Barro. Cu un run de 8-0, mureşenii au revenit pe tabelă, scor 25-16. În minutul 7, Peciukas marchează din interiorul semicercului, iar diferenţa se micşorează. Scor 29-23. Ulmer punctează de sub panou, dar Mladenovic răspunde printr-un slam-dunk. Sinadinovic rămâne perfect la libere. Mureşul reuşeşte două aruncări de la distanţă, prin Peciukas şi Ivanovic, iar scorul devine 33-31. Acelaşi Sinadinovic marchează de la linia de pedeapsă, Navickas scutură plasa de la distanţă, iar Djurkovic stabileşte scorul primei reprize, 37-34.

Formaţia pregătită de Hristu Şapera iese hotarătâ de la cabine şi punctează de 2 ori în debutul celei de-a doua reprize. Printr-un run de 7-2 al gazdelor, scorul devine 49-36. Peciukas marchează de la distanţă. Djurkovic înscrie după o pătrundere, dar Mladenovic răspunde după un unu la unu câştigat. Barac pune mingea în coş după o pătrundere foarte bună, iar scorul devine 53-41. Peciukas marchează 7 puncte consecutiv, BC Mureş revenind astfel la 5 puncte, scor 53-48. După 10 minute cu un joc echilibrat, BCM U are avantaj de 8 puncte, scor 65-57.  Piteştiul majorează diferenţa la 9 puncte, cu 3 minute înainte de sfârşitul partidei. Scor 79-70. Brown înscrie 2 libere, iar la următoarea fază Sinadinovic marchează în ultima secundă de atac. Prin 4 puncte adăugate pe tabelă de Brown, scorul devine 81-76. Barac înscrie o singură dată de la libere. Navickas este faultat de Sinadinovic pe o aruncare de la distanţă, dar lituanianul nu reuşeşte să profite de acest lucru. Mingea intră în coş o singură dată. Scorul final este stabilit de cele două aruncări libere suplimentare înscrise de Sinadinovic.

Pentru BCM U s-au remarcat Ousmane Barro cu 18 puncte, 16 recuperări şi 2 pase decisive, Lamonte Ulmer cu 17 puncte şi 12 recuperări, respectiv Iulian Orbeanu cu 11 puncte şi 5 recuperări. Pentru BC Mureş, Denham Brown a totalizat 17 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive, Aleksandar Mladenovic a terminat meciul cu 15 puncte şi 5 recuperări, iar Vaidotas Peciukas a adăugat 18 puncte şi 2 recuperări.

Din punct de vedere statistic, BCM U a avut procentaje de 44.4% la aruncările din interiorul semicercului, 46.2% la cel din afara semicercului, respectiv 78.8% la aruncările libere. Echipa antrenată de Srecko Sekulovic a terminat partida cu 23/37 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 62.2%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 25.9%, iar la linia de pedeapsă, mureşenii au terminat partida cu 12 libere marcate din cele 19 acordate.

Meciul 4 al seriei se va desfăşura sâmbătă, cu începere de la ora 18:15.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!