Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești își ia adio de la 2013 cu o victorie la Chiajna

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.12.2013

 Liga Națională de Baschet

             Etapa XII

           73-91

             1-12              Statistică              7-6

Baschetbaliștii de la BCM U Pitești și-au adjudecat ultima partidă din anul 2013, împotriva celor de la Concordia Chiajna, scor 91-73 (23-22, 21-8, 27-20, 20-23).

Vlastimir Vukadinovic a început partida cu B. Stăncuț, A. Petică, A. Ilie, H. Codin și A. Vuletic, în timp ce Hristu Șapera a folosit un „prim-cinci” format din K. Tutt, P. Barac, L. Ulmer, O. Barro, respectiv I. Orbeanu. 

Primele 10 minute ale partidei din Sala Sporturilor din Concordia au fost extrem de echilibrate. Practic, cele două combatante au mers cap la cap pe durata întregului act, oaspeții înregistrând un ușor avantaj de un punct, scor 22-23. Krapic, Corpodean și Barro au punctat pe rând în primul minut al sfertului decisiv, fără ca vreun jucător al echipei din Chiajna să marchere (22-29). Gruparea din Trivale și-a majorat ușor avantajul înregistrat pe tabelă, având cu 3 minute înainte de pauză un avantaj de 12 puncte, scor 25-37. Baschetbaliștii pregătiți de Hristu Șapera au terminat actul al 2-lea cu un parțial de 21-8, scorul la pauză fiind 44-30 în detrimentul acestora. 

După 5 minute scurse de la revenirea de la vestiare se înregistra un parțial de 10-15 (40-59). Argeșenii au continuat jocul în același ritm, având înaintea sfertului decisiv un avantaj confortabil de 21 de puncte, scor 50-71. În ultimele 10 minute ale confruntării de la Chiajna, pentru BCM U Pitești au jucat si sportivii folosiți mai puțin deobicei. Amfitrionii au ieșit învingători în ultimul act, cu un parțial de 23-20. Cu toate acestea, galben-violeții nu au avut nicio problemă în a se impune pe terenul penultimei clasate, aceștia câștigând în fața Chiajnei cu 91-73. 

Diferența de 18 puncte dintre Concordia și Pitești s-a făcut în mare parte pe mâna celor 26 de mingi pierdute de echipa gazdă, cu 11 mai multe decât adversarii lor, respectiv datorită celor 17 intercepții reușite de argeșeni, față de doar 8 cât au avut alb-verzii. 

Punctele victoriei grupării din Trivale au fost marcate de L. Ulmer 25, O. Barro 14 (6 recuperări), P. Barac 13 (5 pase decisive), I. Orbeanu 11, Krapic 11 (6 recuperări), Corpodean 6, A. Neguț 5, L. Chirof 3 și K. Tutt 3 (9 pase decisive). Din tabăra Concordiei Chiajna, cel mai bun om a fost A. Vuletic, acesta terminând în double-double, cu 27 de puncte și 18 recuperării. Vuletic a fost urmat de B. Stăncuț cu 17, H. Codin 10, A. Petică 10, C. Mihai 4, A. Ilie 3 (5 pase decisive), respectiv M. Arărău 2. 

Gazdele de la Concordia Chiaja au terminat turul cu 14 puncte acumulate, având un bilanț de 12 înfrângeri și o sigură victorie. Piteștenii lui Hristu Șapera au ajus la cel de-al 20-lea punct, având la activ 7 victorii și 6 înfrângeri. 

*Foto: Facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!