Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești și Energia Târgu Jiu dau piept într-un meci restant din cadrul rundei secunde

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.10.2014

LNBM

Etapa II

Joi, 23 octombrie - Ora 18:00

DigiSport 2

Sala Sporturilor Trivale - Pitești

2-0 Fișa meciului 1-1

Două dintre echipele din play-off din sezonul precedent, respectiv din careul de ași al Cupei României, BCM U Pitești și CS Energia Târgu Jiu, se vor întâlni joi la Pitești cu ocazia unui meci restant din runda cu numărul 2 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Disputa a fost programată inițial în data de 11 octombrie, însă, la cererea oltenilor data întâlnirii a fost reprogramată. 

Gazdele duelului de joi sunt pe val în acest moment, având două victorii din două meciuri jucate. Argeșenii au dispus pe rând de Timba Timișoara 90-83, respectiv de BC Mureș cu 85-78, ambele meciuri jucate pe teren advers. Totodată, aceștia au trecut într-o dublă manșă de Gaz Metan Mediaș în optimile Cupei României. Astfel, elevii lui Hristu Șapera au la activ 4 victorii din 4 meciuri jucate, în acest sezon competițional. De cealaltă parte, trupa lui Antonis Constantinides a cedat în runda inaugurală din LNBM, 72-73 cu SCM U Craiova, iar în etapa a 3-a a trecut pe teren propriu de BC Timișoara cu 78-68. Gorjenii nu au evoluat în prima rundă din Cupă, însă au disputat meciul din SuperCupă, fiind învinși de Asesoft Ploiești cu 73-57. 

Duelurile dintre argeșeni și gorjeni au fost tot timpul echilibrate și extrem de spectaculoase. De la promovarea Energiei pe prima scenă a baschetului românesc, adică din 2008, și până în prezent, Energia și BCM U și-au dat întâlnire de 12 ori în partide oficiale. În tot acest timp, cele două combatante și-au împărțit victoriile, 6-6. În stagiunea precedentă, fiecare și-a câștigat meciul de pe teren propriu: Energia a învins la Târgu Jiu cu 82-62, în timp ce Piteștiul s-a impus în Trivale cu 87-84. De menționat este faptul că, echipele pregătite de Hristu Șapera și Antonis Constantinides au dat piept în presezon la Cupa Energia, atunci când victoria le-a revenit celor din Pitești, scor 77-71. 

Având în vedere situația actuală a ambelor formații, atât din punct de vedere al lotului, cât și a rezultatelor înregistrate până în prezent, sunt toate șansele ca disputa să fie una echilibrată, spectaculoasă, care să-și decidă învingătoarea pe final. 

Înaintea meciului de joi seara, gruparea din Pitești nu a anunțat nicio indisponibilitate, în timp ce la Energia nu se cunoaște exact situația celor doi americani, Porter Troupe și Louis Darby. Troupe nu a jucat deloc în etapa precedentă cu Timișoara, în timp ce Darby a resimțit dureri în duelul cu bănățenii. 

Trio-ul care va oficia Pitești vs. Energia este format din Alexandru Olaru, Dragoș Stan și Cristian Trofim, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Bogdan Bădilă. 

*Foto: Facebook BCM U Pitești 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!