Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă partida restantă cu BC Timba

Marius Petri

Marius Petri
31.03.2014

Liga Națională

Etapa a XXIII-a

68 - 93

3 - 22 Statistică 15 - 10

BCM U Pitești a înregistrat a 15-a victorie din acest sezon în fieful timișorenilor de la BC Timba, într-o partidă încheiată cu scorul de 93-68. Jocul a fost unul echilibrat în primele două sferturi, însă echipa antrenată de Hristu Șapera s-a distanțat în repriza secundă, în special datorită pregătirii fizice mai bune și a numărului superior de recuperări (50, față de doar 30 ale gazdelor).

Cu un prim cinci surprinzător, care îl are în componență pe juniorul Casian Todorov și pe Daniel Pătru pe poziția de fundaș, gazdele deschid scorul la prima acțiune ofensivă. Determinarea “urșilor” se manifestă printr-o apărare foarte agresivă, care comite patru faulturi într-o singură fază, dar această dă roade și scorul devine 6-0. Piteștiul revine la 2 puncte în spatele timișorenilor la jumătatea reprizei și egalează la 12 cu 4 minute rămase din acest sfert. Jocul devine echilibrat și cele două echipe se succed la conducere, piteștenii marcând mai mult din afară semicercului. Mai atenți pe recuperare, oaspeții își adjudecă secvența inaugurală cu 24-19.

Sfertul secund arată un joc în care se înscrie aproape la fiecare fază, Piteștiul menținându-se la conducerea partidei în primele 4 minute. Timba reușește să revină și trece în frunte la jumătatea sfertului (31-29). Timp de 2 minute, formația din Trivale nu-și găsește cadența în ofensivă și diferența rămâne constantă. Jocul este unul energic și rapid, cu multe contraatacuri, care nu sunt fructificate însă de niciuna din cele două echipe. Hristu Șapera se dovedește inspirat prin decizia de a cere time-out cu 1’30” până la pauză, echipa sa terminând prima repriză cu un avans de două posesii, 41-37.

La revenirea de la cabine, cele două echipe merg cap la cap până când Marko Djurkovic iese la rampă și mărește avantajul echipei sale la 12 puncte, 55-33, prin 7 puncte consecutive. Din acest moment, jocul piteștenilor arată din ce în ce mai bine și diferența crește treptat, aceștia dominând în special la capitolul recuperări. Elevii lui Bogdan Murărescu nu reușesc să se apropie la mai puțin de 10 puncte până la încheierea sfertului, astfel că tabela indică 66-54 la sfârșitul secvenței și Piteștiul intră în ultimele 10 minute aproape sigură de victorie.

În ultima parte a meciului, jocul se desfășoară în aceeași manieră ca în secvența precedentă. Timba nu arată puterea de a reveni, fiind ezitantă în atac și nesigură în plan defensiv, carențe de care profită oaspeții, care duc ecartul la 17 puncte cu 6 minute rămase din meci. După ieșirea lui Florveus, bănățenii nu mai contează în luptele de sub panou și diferența crește la peste 20 de puncte. Faza meciului este realizată de Lamonte Ulmer, care uimește puținii spectatori din sala “Constantin Jude” cu un alley-oop foarte spectaculos. Astfel, Piteștiul triumfă pe Bega cu scorul de 93-68 la capătul unui meci în care echipa gazdă a contat doar în prima repriză și nu a mai reușit să țină pasul mai ales din punct de vedere fizic în sferturile 3 și 4.

Cel mai bun jucător al oaspeților a fost Marko Djurkovic, care a încheiat în double-double cu 16 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Performanțe notabile au mai reușit și Edi Sinadinovic (15 puncte, 6 assist-uri, 3 recuperări) și Lamonte Ulmer, autor a 14 puncte și 10 mingi culese de sub panou.

În ceea ce privește tabăra timișoreană, John Florveus a reușit un nou double-double, cu 24 de puncte și 10 recuperări. Petru Czmor a contribuit prin 12 puncte și 3 recuperări, iar Vedran Nakic a încheiat partida cu 8 pase decisive și 6 puncte marcate.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!