Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă un meci spectaculos cu SCM U Craiova

Valentin Todea

Valentin Todea
31.10.2017

bcm u pitesti scm u craiova

BCM U FC Argeș Pitești a reușit să rămână neînvinsă după o partidă dramatică cu SCM U Craiova, încheiată după prelungiri în favoarea argeșenilor, scor 122-112.

Hristu Șapera a început partida cu Marius Ciotlăuș, Alexander Kostoski, Porter Troupe, Titus Nicoară și Andriy Agafonov, în timp ce antrenorul oaspeților a replicat cu un prim cinci alcătuit din Goran Martinic, Radu Vîrnă, Ivan Siriscevic, Jamar Samuels și Nemanja Aleksandrov.

Craiova a început partida cu un run de 5-0, continuând forma bună și distanțându-se la 11 lungimi, 4-15, după reușite venite din partea străinilor Siriscevic, Aleksandrov și Samuels. A urmat o replică excelentă din partea piteștenilor, care au avut un run de 11-0, reușind să egaleze cu 3 minute și jumătate înainte de finalul primului sfert. Până la terminarea primelor zece minute, ambele combatante au fost productive, diferența fiind făcută în ultimele 65 de secunde de către Porter Troupe, autor a unui coș de la mare distanță, la care a adăugat două libere transformate.

Troupe a deschis sfertul secund cu o reușită din afara semicercului, dar Orbeanu și Paasoja au redus din diferență, 29-28. Vîrnă i-a adus pe craioveni în avantaj, însă Vlad Corpodean și Russell au fost preciși de la 3 puncte, 35-30. Același Russell a schimbat scorul la 40-32, în timp ce Vîrnă a executat un slam-dunk, 40-34. Agafonov aduce un avantaj de 10 puncte pentru BCM U Pitești cu două minute și jumătate rămase până la încheierea primei reprize, 48-38. Ulterior, Martinic a pus 4 puncte în dreptul Craiovei, 48-42. După primele două sferturi, gazdele aveau un avantaj de 9 puncte pe tabelă, după coșul din spatele arcului de cerc înscris de Porter Troupe, 51-42.

Oltenii au încercat să se apropie la reluare, însă gazdele au reușit să mențină ecartul pentru o perioadă, până când SCM U Craiova a egalat și chiar a preluat conducerea în urma mai multor atacuri finalizate cu succes, 58-59, după un three-point play executat de Jamar Samuels. Au urmat mai multe schimbări de lider datorită unui joc foarte echilibrat, Siriscevic transformând de la mare distanță cu mai puțin de două minute până terminarea sfertului trei, 65-68. Nuutinen cu un lay-up și Corpodean din afara semicercului au dus scorul la 70-68, iar Paasoja a egalat de la linia de fault. Martinic și-a adus echipa în avantaj înaintea ultimului act în urma unui coș de lângă panou, 70-72.

Începutul sfertului patru a fost echilibrat, oaspeții reușind să se distanțeze la 8 puncte prin Jamar Samuels, 77-85. Agafonov și Troupe au redus ecartul la doar două puncte, 87-85 iar Kostoski a egalat la 89. Jamar Samuels a dus din nou Craiova în avantaj, scor 95-91, dar Porter Troupe a adus un avantaj de un punct pentru gazde după o reușită de trei puncte (96-95). Matti Nuutinen a împărțit două libere, fapt ce i-a permis lui Martinic să egaleze la 97. Kostoski a comis un turnover, dar oaspeții nu au putut concretiza, Radu Vîrnă ratând de la trei puncte.

Repriza de prelungiri a aparținut în totalitate gazdelor, iar după trei minute aceștia conduceau cu 10 puncte (115-105). Siriscevic a băgat Craiova înapoi în joc (115-112), dar Kostoski a pus ultimele 7 puncte pe tabelă pentru Pitești.

Scor final 122-112 și BCM U Pitești obține a treia victorie în patru etape. De partea cealaltă SCM U Craiova ajunge la 2 victorii și 2 înfrângeri.

Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 27 de pct și 8 pase decisive, Alexander Kostoski a adunat 23 de pct, 9 recuperări și 4 pase decisive, iar Andriy Agafonov a strâns 22 de pct și 9 recuperări. Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 25 de pct și 7 recuperări, Nemanja Aleksandrov a reușit 24 de pct și 11 recuperări, Ivan Siriscevic 20 de pct și 4 pase decisive iar Jamar Samuels a reușit un double-double uriaș, cu 20 de pct și 17 recuperări.

Etapa viitoare SCM U Craiova întâlnește pe teren propriu CSM Steaua, în timp ce BCM U Pitești va juca tot pe teren propriu, în compania celor de la CSU Sibiu.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    2 puncte mari
    Doua puncte importante pentru Pitesti. Cred ca ritmul Craiovei a facut sa luam atatea puncte, dar am si dat 122 unei echipe care a mai luat 105 sezonul asta. Si 90 de la Timba. Un meci spectaculos, felicitari intregii echipe! As vrea sa remarc evolutia JALNICĂ a lui Ciprian Stoica, care putea sa ne ingroape in repriza a doua. Nu stiu ce era in capul lui.

    cu 6 ani în urmă (31.10.2017)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      și totuși...
      Erori au fost de ambele părți, nu cred că vreuna dintre echipe se poate considera dezavantajată de arbitraj. Troupe a comis un antisportiv clar care n-a fost dat, ca idee. Și au mai fost și altele împotriva Craiovei.
      Deja arbitrajul slab a devenit obișnuință în LNBM, din păcate.

      cu 6 ani în urmă (31.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!