Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la BC Mureș Târgu Mureș

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
06.03.2018

santa person pitesti mures

Sala din Trivale va găzdui, la prima vedere, un duel extrem de dezechilibrat în etapa a XIX-a din LNBM. BCM U Pitești, ocupanta locului 6, cu un billant de 11 victorii și 7 înfrângeri, totalizând pentru 29 de puncte va întâlni pe BC Mureș Târgu Mureș, ocupanta locului 9, cu 6 victorii și 11 înfrângeri, având 23 de puncte.

Elevii lui Hristu Sapera  sunt în căutarea unei revanse în urmă înfrângerii suferite în meciul tur, în deplasare, cu scorul 84-74 (13-18, 21-15, 22-20, 28-21), înfrângere ce i-a privat de continuarea unei serii de 6 victorii consecutive. Aceștia porniseră și în acel meci cu o superioritate, însă de departe mult mai puțin evidentă decât acum, superioritate “distrusă” neașteptat de efortul colectiv al “tigrilor”, în frunte cu  prestațiile  notabile ale internationalilor suedezi  Jonathan Person și Dino Pita.

Jonathan Person a fost autorul a 20 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, iar Dino Pița a izbutit 19 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. De asemenea, Szabolcs Santa a fost foarte aproape de un double-double, cu 9 puncte și 11 recuperări.

De la oaspeți s-au remarcat: Aleksandar Kostoski, cu  20 de puncte,5 recuperări și 9 pase decisive, Andriy Agafonov cu 17 puncte,7 recuperări și o pasă decisivă și Porter Troupe, cu 12 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive.

În schimb, din păcate,  în urma problemelor financiare majore ale clubului, lotul “tigrilor” a suferit modificări destul de importante. Astfel, BC Mureș Târgu Mureș urmează să își întâlnească trei dintre  foștii jucători, mai exact: Jonathan Person, Szabolcs Santa și Ors Kilyen, care sunt ultimele 3 transferuri ale celor de la BCM U Pitești. În acest moment, singurul component străin al acestora mai este suedezul Dino Pita.

Ambele echipe vin după o victorie împotriva celor de la CS Politehnică Iași: BC Mureș Târgu Mureș, pe teren propriu, cu scorul  84-78, într-o restanță disputată pe 10 februarie și BCM U Pitești, în deplasare, cu scorul 95-88. Interesant este că Szabolcs Santa a jucat în ambele partide.

Meciul va avea loc miercuri, 7 martie, începând cu orele 18:00 și nu va fi difuzat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!