Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita liderului BC CSU Sibiu într-o restanță din etapa a 7-a

David Istrate

David Istrate
26.03.2019

Miercuri, 27 martie, în Sala Sporturilor Trivale va avea loc confruntarea dintre BCM U FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu ce contează pentru etapa a 7-a din Top 6. Importanța acestui joc este uriașă deoarece poate influența decisiv soarta clasamentului și, implicit, a duelurilor din playoff.

În acest moment, BCM U Pitești se află pe ultimul loc în Grupa Roșie, cu 30 de puncte, însă are cu un meci în minus față de SCM Timișoara, echipă ce are 31 de puncte. Prin urmare, dacă trupa pregătită de Florin Nini reușește să o învingă pe CSU Sibiu, atunci aceasta va trece pe poziția a 5-a înaintea partidei directe cu formația bănățeană.

În schimb, BC CSU Sibiu a căzut pentru moment pe locul al doilea în Grupa Roșie dar, la fel ca adversara sa de mâine seara, aceasta are mai puține jocuri disputate. Elevii lui Dan Fleșeriu au nevoie de o victorie pe terenul piteștenilor deoarece în acest fel ar pune presiune pe U-BT Cluj-Napoca să se impună la Oradea. În caz contrar, formația lui Mihai Silvășan ar putea să repete istoria din sezonul precedent când a trecut pe primul loc în ultima etapă.

În acest sezon, BC CSU Sibiu a reușit să câștige toate confruntările cu BCM U FC Argeș Pitești. În cele trei întâlniri de până acum, s-au consemnat următoarele rezultate: 95-69 la Sibiu (13 octombrie 2018), 82-92 la Pitești (10 decembrie 2018) și 104-86 la Sibiu (27 ianuarie 2019). De altfel, trupa de pe malul Cibinului conduce categoric la duelurile directe, având în total 28 de victorii, în timp ce BCM U Pitești are doar 10.

În ciuda acestui fapt, antrenorul echipei oaspete, Dan Fleșeriu, declara că trebuie să aibă mare atenție deoarece restul confruntărilor din acest sezon au fost decise doar pe final. În plus, BC CSU Sibiu a pierdut ultimele două jocuri, 79-66 cu SCM U Craiova și 70-72 cu CSM CSU Oradea, în timp ce BCM U FC Argeș a câștigat ultima partidă, 83-80 cu SCM U Craiova. De aceea, putem afirma că formația gazdă are un moral superior adversarei. În același timp, BC CSU Sibiu va fi foarte motivată, dorind cu siguranță să încheie această serie negativă.

Un aspect foarte important al acestei confruntări va fi reprezentat de forma în care se află Mladen Jeremic, jucător ce a înscris 17 puncte în ultima partidă dar care nu s-a remarcat pe tabelă în returul din Cupa României cu U-BT Cluj-Napoca. Acesta poate fi o armă excepțională în atacul gazdelor fiind în duel direct cu Justas Tamulis, shooterul din tabăra sibienilor. Un alt matchup interesant va fi cel dintre cuplul Randal Falker – Chris Cooper și cuplul Maksim Sturanovic – Maksym Korniyenko. De asemenea, confruntarea dintre Kevin Hardy și Jahii Carson va fi cu siguranță de urmărit.

Nu în ultimul rând, merită menționat faptul că ambele echipe au în lot jucători români ce pot face diferența. BCM U Pitești se bazează pe 4 componenți cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, Mihai Măciucă, Tudor Gheorghe, Mihai Căprărescu și Tudor Gheorghe, dar și pe 2 jucători mai experimentați, Lucian Chirof și Iulian Orbeanu. De partea cealaltă, principalii tineri utilizați de Dan Fleșeriu sunt: Mirel Dragoste, Lucas Tohătan, Wilhelm Brosser, Aurelian Gavriloaia și Dragoș Gheorghe.

Din punct de vedere al statisticilor în acest sezon, BCM U Pitești stă mai bine doar la intercepții (7.6 – 7.1), în timp ce formația oaspete are cifre mai bune la puncte (84.4 – 87.4), recuperări (36.8 – 39.2) și pase decisive (14.4 – 17.6). La capace, cele două adversare se află la egalitate (2.9 – 2.9). BC CSU Sibiu conduce și la procentajul aruncărilor de două puncte (55.9% - 51.5%) dar și la cel al aruncărilor de trei puncte (33.9% - 37.1%). În schimb, echipa gazdă aruncă mai bine de la linia de libere (75.1% - 66.5%).

Arbitrii acestei partide vor fi Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Șerban Rașoga în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet este Marius Marinescu.

Meciul dintre BCM U Pitești și BC CSU Sibiu va avea loc miercuri, 27 martie, de la ora 18:30 și va fi transmis în direct pe Digisport 3.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!