Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune fără emoții pe terenul Energiei Târgu Jiu

Valentin Todea

Valentin Todea
20.03.2016

În Sala „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, trupa argeșeană a câștigat în fața Energiei cu scorul de 72-98 (18-23, 10-28, 30-29, 14-18).

Gorjenii au început în formula Andrei, Aktas, Horne, Danys și Santa, în timp ce Hristu Șapera, la primul meci de la revenirea pe banca piteștenilor, a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Tudor, Bakic, Lee, Pustozvonov și Mladenovic.

Începutul de meci a fost echilibrat, Energia distanțându-se la 5 lungimi după coșul lui Santa, 14-9, Diggs modificând tabela la 15-16. Stăncuț a stabilit scorul după primele zece minute cu o transformare din afara semicercului.

Oaspeții au început în forță sfertul secund și au reușit un run de 11-0, înregistrând mai apoi un avantaj de 20 de puncte prin Tudor de la mare distanță, 24-44. Pauza mare a venit la scorul de 28-51, o diferență mai mult decât confortabilă pentru BCM U.

Actul trei al partidei a fost cel mai bun reușit de Horne și compania, însă adversarii au ținut aproape și nu le-au permis să reintre în joc. Înaintea ultimei părți, scorul avea să fie 58-80, soarta confruntării fiind astfel decisă.

Paris Horne a fost cel mai eficient component al Energiei cu 21 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, în timp ce Raimundas Danys a încheiat întâlnirea în double-double, având 14 puncte, 11 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție.

Vincent Hunter a fost principalul marcator al Piteștiului, contabilizând 18 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Jamar Diggs a strâns 15 puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive, o intercepție și un capac, fiind lider la capitolul eficiență din tabăra vizitatoare.

*Foto: Facebook BCM U Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu energiafan4ever :

    felicitari pitesti, felicitari olaru
    In primul rand tin sa felicit echipa din Pitesti, echipa clar mai buna azi, cu un lot valoros si banca lunga. Pe de alta parte vreau sa le multumesc "domnului" Olaru si "doamnei" Andrada Csender, pentru doza saptamanala de penibilitate. Pai bine mai "cavalerilor", cu ce v-a deranjat echipa noastra, care ieri a jucat in 6 jucatori ? Arbitraj penibil e putin spus..echipa din Pitesti s-ar fi putut impune cu +20 si fara ajutorul vostru, Csender si Olaru..Nu-mi explic cum asemenea specimene pot intra in arbitraj si pot face o cariera din asta..

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • CS Energia Târgu Jiu Vandana:

      proba orala
      Despre olaru nu ma pot pronunta, dar csender a stiut la proba orala...

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!