Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești termină anul cu o deplasare la Chiajna

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.12.2013

 Liga Națională de Baschet Masculin

                      Etapa XIII

            Sala Sporturilor Concordia

              1-11                      Fișa meciului               6-6

BCM U Pitești încheie anul 2013, respectiv turul actualei stagiuni, pe terenul celor de la Concordia Chiajna, în prima întâlnire directă dintre cele două formații. Meciul se va juca joi, începând cu ora 18:00.

Piteștenii ocupă ultima poziție care asigură participarea în play-off, având 18 puncte strânse, cu 6 victorii și tot atâtea înfrângeri. În tot acest timp, gruparea din Trivale înregistrează un coșaveraj de 903 puncte marcate, respectiv 847 primite. În ultimele 5 meciuri jucate de către argeșeni, aceștia s-au impus de 3 ori, împotriva celor de la ”U” BT Mobitelco (92-77), BC Timba Timișoara (104-64) și Gaz Metan Mediaș (75-58). De asemenea, elevii lui Hristu Șapera au cedat în fața echipei din Sibiu (71-91), respectiv Craiova (60-71).

Înaintea confruntării de mâine, gazdele de la Concordia ocupă penultima poziție în LNBM, cu 13 puncte acumulate, având un bilanț de 11 înfrângeri și o singură victorie. Singura victorie a galben-verzilor s-a consemnat pe 9 noiembrie, într-un meci din cadrul etapei a 7-a, jucat în compania celor de la Timba Timișoara, scor 75-71. Până în prezent, baschetbaliștii pregătiți de Vlastimir Vukadinovic au la activ un coșaveraj de 807/1.133.

Echipa din Chiajna se bazează în primul rând pe Aleksandar Vuletic și Nemanja Petrovic, primul având în medie 13.2 recuperări pe meci, respectiv Petrovic cu 19.2 puncte. Cei doi îi devansează clar pe cel mai bun recuperator și cel mai bun marcator din tabăra adversă. Pankracije Barac are în medie 12.3 puncte pe meci, în timp ce Ousmane Barro recuperează 6.8 mingi pe meci.

În schimb, la nivel de echipă, BCM U Pitești este peste Chiajna la majoritatea capitolelor statistice. Mai exact, la aruncările de 2 puncte (53.6%/49.3%), 3 puncte (30.3%/26.1), aruncări libere (68.5%/58.1%), respectiv recuperări (37.3/34.6). Singurul capitol unde Concordia are un ușor avantaj este acela al paselor decisice, având în medie pe meci 13.6, față de 13.3 cât au jucătorii piteșteni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!