Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești trece la două puncte diferență de Steaua CSM EximBank

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.02.2014

Liga Națională

Etapa XVII 

76-74

Sala Sporturilor Trivale - Pitești

10-7 Statistică 7-9

BCM U Pitești și-a adjudecat victoria în ultimul meci al rundei cu numărul 17 din LNBM, împotriva baschetbaliștilor de la Steaua CSM EximBank, scor 76-74 (11-17, 22-13, 22-17, 21-27). În urma acestei victorii, argeșenii au ajuns la cel de-al 27-lea punct din actualul sezon, având un bilanț de 10 victorii și 7 înfrângeri. De cealaltă parte, echipa din Capitală are la activ 23 de puncte, cu 7 meciuri câștigate și 9 pierdute. 

În ciuda faptului că amfitrionii au intrat mult mai bine în meci, având 6-0 după primele 2 minute de joc, roș-albaștri s-au impus în sfertul de debut cu un parțial de 17-11. După aproximativ 6 minute scurse din cel de-al 2-lea sfert, BCM U Pitești a restabilit egalitatea la 22, iar până la pauza mare, ecartul formației din Trivale s-a mărit la 3 puncte, scor 33-30. Baschetbaliștii pregătiți de Hristu Șapera au reușit să-și adjudece și cel de-al 3-lea sfert, de această dată cu un parțial de 22-17. Astfel, înaintea debutului sfertului decisiv, piteștenii aveau un avantaj pe tabelă de 8 puncte, scor 55-47. În ultima parte a jocului, Steaua EximBank București a fost într-o continuă urmărire a adversarului, reușind cu aproximativ 3 minute înainte de final să vină la doar 2 puncte în spatele acestora, scor 70-68. În cele din urmă, gazdele au reușit să se impună în fața echipei lui Niksa Bavcevic, scor 76-74. 

Din punct de vedere al liniei statistice, încleștarea dintre cele două combatante a fost una extrem de echilibrată. Un lucru interesant este faptul că, oamenii veniți de pe banca Stelei au marcat 29 de puncte, în timp ce rezervele Piteștiului au înscris 19 puncte. 

Punctele formației învingătoare au fost marcate de Marko Durkovic 16 (8 rec), Kenvarrios Tutt 16, Edi Sinadinovic 14, Lamonte Ulmer 12 (7 rec), Pankracije Barac 10 (5 p.d), Ousmane Barro 5 și Vlad Corpodean 3, în timp ce de la Steaua CSM EximBank au marcat Bozo Durasovic 16 (8 rec), Virgil Stănescu 15, Robert Nyakundi 14 (6 rec), Garry Gallimore 13, Adrian Tudor 11, Brian Mills 3, respectiv Szabolcs Santa 2. 

*Foto: Lucian Călinescu

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    frumos
    frumoasa atmosfera, chiar daca a fost luni sala a fost arhiplina, s-a stat si pe scari. cat despre meci am o singura intrebare: totusi, de ce se insista cu Orbeanu? baiatul asta nu e facut pt baschet: 15 minute, 0 puncte, 4 faulturi !

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • tzontzolino:

      re
      Se insista cu Orbeanu pentru ca ai vazut si tu ce inseamna sa oboseasca cei 6...au cedat fizic pe final. Din pacate Orbeanu e cel mai bun dintre romani. Pana isi intra Minea in forma..daca o sa-si intre asa vom juca.

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      ?
      totusi, 15 minute ? eu il vad mai bun pe Corpodean decat pe Orbeanu, dar ma rog, fiecare cu preferintele lui !

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Meci
    Forte slab meci,dar felicitari pitestenilor pentru victorie,in proportie mare i-au scos pe stelisti din play-off.
    Orbeanu e un jucator cu calitati reale,insa ceva se intampla cu el,dupa un prim sezon extraordinar la noi a intrat intr-o urata si interminabila eclipsa de forma,chiar nu stiu ce sa mai zic daca va reusi vreun antrenor sa-l scoata la lumina,caci el vad ca singur e incapabil sa o faca.
    De fapt am vazut in seara asta alte caricaturi:Santa,Mangano si arbitrul Dragos Nicolae,la al "n"-lea meci cand se face de tot rasul...

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • tzontzolino:

      re
      Din pacate ai dreptate..tot nu inteleg cum ajung asemenea jucatori in campionatul nostru.
      Orbeanu ca si alti romani depind foarte mult de moral si sincer ei joaca cu frica- frica daca joci prost esti out, sanse sa iti revi foarte greu si ca meserie ce faci pe viitor?
      Daca tot discutam de arbitrii, mie unul mi s-a parut foarte ok in decizii Ciulin. E doar parare mea sau gresesc?

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    victorie
    mie personal imi place orbeanu.si el si vlad sunt f ambitiosi si inteligenti in joc.le vad un viitor frumos in baschetul romanesc.

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!