Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești va juca acasă în compania lui U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
03.01.2018

Meciul dintre cele două echipe va avea loc în 4 ianuarie, de la ora 20:00, și va fi transmis, în direct, pe DigiSport 4. Duelul marchează prima etapă din returul primei faze a sezonului regulat. În tur, campioana a trecut de BCM U Pitești cu scorul de 85-58, cel mai bun marcator fiind Zeljko Sakic cu 21 de puncte.

În ultimul meci, ambele echipe au jucat împotriva lui Timba Timișoara. Argeșenii au câștigat, în deplasare, cu scorul de 82-77, după o zi foarte bună a lui Kostoski, care a marcat 8 coșuri de 3 puncte. De cealaltă parte, într-o partidă ce s-a jucat în devans, elevii lui Mihai Silvășan au trecut de Timba Timișoara, scor 97-80, remarcându-se tinerii echipei, Nandor Kuti și Andrei Mureșan.

Gazdele vor aborda acest meci în formula completă, neavând probleme de lot. Liderii lui BCM U Pitești sunt Andriy Agafonov cu 17.1 puncte pe meci și 6.2 recuperări pe meci și Porter Troupe cu 14.7 puncte pe meci și  4.3 pase decisive pe meci. Din punct de vedere al jucătorilor autohtoni, Hristu Șapera are jucători cu experiență precum Titus Nicoara, Laszlo Lazăr, sau Vlad Corpodean.

U-BT Cluj-Napoca va juca acest meci cu o formulă diferită față de ultimul meci. Campioana s-a despărțit de Justin Grey, căruia i s-a terminat contractul și l-a înlocuit pe Vaidas Kariniauskas cu un jucător sloven, Miha Lapornik, care probabil că va debuta pentru clujeni mâine. De asemenea, Mihai Silvășan nu se poate baza pe serviciile lui Rolland Torok, operat recent pentru o hernie la inghinali. Astfel, U-BT  va aborda jocul prin prisma nucleului Watson-Sakic-Barro.

Pentru gazde, meciul are o importanță deosebită, o eventuală victorie menținându-i pe aceștia pe una din primele șase poziții. De partea cealaltă, pentru U-BT Cluj-Napoca este ultimul meci înainte de cel din deplasare, cu Belfius Mons Hainaut, în cadrul etapei a doua din FIBA Europe Cup. Astfel, elevii lui Mihai Silvășan ar putea obține o victorie care să le întărească moralul.

Înaintea acestui meci, BCM U Pitești se claseaza pe poziția a 6-a, cu 18 puncte, având 7 victorii și 4 înfrângeri. Campioana en-titre, cu 10 victorii și 2 puncte se află pe prima poziție, având 22 de puncte.

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Articol
    Va informati putin inainte de a scrie articolul? In subtitlu scrie ca avem 4 infrangeri consecutive, dar in articol scrie ca am castigat ultimul meci. Cum vine asta? Bafta, Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (03.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Pitesti
      4 infrangeri consecutive in fata lui U BT. Victorie in ultimul meci impotriva Timbei.

      cu 6 ani în urmă (03.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Greseala mea

      cu 6 ani în urmă (03.01.2018)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Bcm. Antrenor
    Ma așteptam la ceva mișcări si la echipa noastră dar cei din conducerea clubului nu mai au încredere în antrenor si din cauza aceasta nu s ă intamplat nimic nou. Hristu are ca targhet 1 victorie din meciurile cu UBT si cel de la Timișoara, două meciuri extrem de grele, la felul cum am arătat ca echipa in ultima perioadă.

    cu 6 ani în urmă (03.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Presiunea este pusa aiurea. Problema poate fi rezolvata prin aducerea unui strain, dar poate nu se vrea. Vom fi langa voi! Hai Pitesti!

      cu 6 ani în urmă (03.01.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Da
      Exact acest lucru l a spus si Hristu, ca i nevoie de un al 6 lea străin, pe 4-5. Dar din pacate cei din conducerea clubului asteaptă mai degrabă să pierdem cele două meciuri, nu sa ajute antrenorul cu o soluție în plus in rotația de baza. Sa speram totusi ca va fi bine. GoBcmU!

      cu 6 ani în urmă (03.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!